Afbeelding
Siem van der Burg

100-jarige in de Lindewaard

Algemeen

Omringd door haar kinderen met partners vierde mevrouw Corry Rietveld-Den Besten op donderdag 3 november haar 100ste verjaardag. Corry Rietveld- den Besten is geboren en getogen in Harmelen, woonde vanaf haar trouwen met Gijs Rietveld in Benschop en vanaf 2019 in de Lindewaard in Linschoten. Burgemeester Petra van Hartskamp bracht haar daar de felicitaties en een fraaie bos bloemen.

“Leuk dat u bent gekomen”, was de eerste opmerking van de jarige, die daarna meer vragen en opmerkingen had voor de burgemeester, dan de burgemeester voor haar. Er kwamen vragen over de ambtsketting, over ‘of de burgemeester het naar haar zin had’ en opmerkingen over het feit dat de burgemeester een vrouw is. Corry vertelde over vroeger, dat ze veel had gewerkt, dat het haar goed gaat en dat ze tevreden is in de Lindewaard. “Poetsen was haar hele leven haar hobby”, zeiden de kinderen. Ze vond het wel jammer dat ze niet meer zelf het huishouden kon doen en kon koken. Tot haar 95ste kon dat nog en woonde ze nog op zichzelf.

Op de vraag, “hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we net zo oud worden als u”, kwam het antwoord dat alles draait om de drie R’s: Rust, Reinheid en Regelmaat. En op de opmerking van burgmeester Van Hartskamp dat ze nog wat van mevrouw Rietveld kon leren, volgde de uitnodiging om eens een ‘daagie’ langs te komen. Dan zou ze haar wel eens het een en ander leren en uitleggen.

Wie weet of het er nog eens van komt.

Siem van der Burg

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 11 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 12 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 13 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 13 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 14 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 17 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 19 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 22 uur geleden