De jubilarissen
De jubilarissen Siem van der Burg

Eindelijk weer een jaaruitvoering van muziekvereniging ‘Ons Genoegen’

Algemeen

Op zaterdag 2 april kon muziekvereniging Ons Genoegen uit Montfoort eindelijk haar jaarlijkse muziekuitvoering weer ten gehore brengen die eigenlijk gepland stond bij het honderjarig bestaan in 2020. De nieuwbakken voorzitter Sikke van der Meulen gaf aan dat iedereen van Ons Genoegen blij was dat het weer kon en dat het bestuur trots is dat de vereniging tijdens de coronaperiode overeind is gebleven en dat niemand de vereniging had verlaten of was ontvallen. Tijdens het avondvullende programma kwamen alle onderdelen van Ons Genoegen in actie en vond ook de strijd om de ‘Maestro van Montfoort’ plaats.

Gevarieerd programma

De Twirl & Dance groep trapte de avond af. Vier van de vijf leden van deze groep voerden voor de laatste keer hun show op. Een van de leden moest helaas verstek laten gaan omdat zij ongelukkigerwijs door een blessure op krukken liep. Daarna was het de beurt aan het leerlingenorkest dat nummers speelde als Roller Coaster en Politie van K3. Dat was duidelijk een schot in de roos voor de jeugd in de zaal die bij dat laatste nummer niet stil kon blijven zitten. Dat kon het publiek ook niet bij het optreden van de slagwerkgroep. Opzwepende nummers zorgden voor een vrolijke reactie van het publiek. Voor de pauze speelde het fanfareorkest een gevarieerd repertoire met nummers als ‘Mixed Pickles’ (dat ook al bij het 50-jarig bestaan op de plaat was gezet door het toenmalige orkest) en ‘Cassiopeia’ dat volgens de spreekstalmeester uitdagend was en het orkest forceerde om op de toppen van haar kunnen te presteren.

Huldiging van jubilarissen

Voor de pauze huldigde burgemeester Van Hartskamp de jubilerende leden. Na twee jaar zijn dat er maar liefst 13. Norah van Zwol (voor 5 jaar majorettes), Lizzy van Zwol (12,5 jaar lid)
Maaike Kolfschoten (10 jaar majorettes), Ilse Kolfschoten (10 jaar majorettes en 12,5 jaar lid), Martin Kolfschoten (25 jaar lid), Anna en Isa Wallinga en Misaël Visser (allen 12,5 jaar lid), Greet Bos en Evert van der Burgt (beide 50 jaar lid), Simon Pols (60 jaar lid) en dan als klap op de vuurpijl Jan de Koning en Ab de Kruif (beide 65 jaar lid). Voor iedereen had de burgemeester een persoonlijke toelichting op het jubileum, een oorkonde, herinneringsspeld en een mooie bos bloemen.

Maestro

Na de pauze was het tijd voor de strijd tussen drie Maestro’s. De strijd om de gouden, zilveren en bronzen baton tussen drie bekende Montfoorters. Oud-burgemeester Bert Jansen, Leendert Scheel en Nienke van Kortenhof betraden het podium om het fanfareorkest in goede banen te leiden. Zij werden gejureerd door twee oud dirigenten en de huidige dirigent van Ons Genoegen (Frank Samsom, Peter Nijland respectievelijk Harry Tazelaar). Het publiek bepaalde een derde van de score en de jury twee derde. Uiteindelijk was Nienke van Kortenhof de grote winnares met kort daarop Leendert Scheel en op de derde plaats Bert Jansen. Vooraf was er een kort filmpje te zien over de weg die de kandidaten hadden afgelegd voordat het zover was dat ze het orkest mochten dirigeren. Nienke kreeg het advies haar charmes in de strijd te gooien, Leendert werd gevraagd zijn tomeloze energie ten toon te spreiden en Bert kreeg de tip om vooral de maat goed aan te geven. Zijn maatgevoel was volgens het filmpje de grootste uitdaging maar in ieder geval goed genoeg voor een derde plaats. Dat bleek uiteindelijk dus ook het eindresultaat. Maar eerlijk is eerlijk; voor onervaren dirigenten leverden ze allemaal een ruim voldoende tot zeer goede prestatie.

Het was een avondvullend programma dat door het fanfareorkest werd afgesloten met de mars ‘Marching through America’. Er werd nog lang nagepraat en nagenoten in het Sint Joseph zalencentrum en in verenigingsgebouw de Notenbalk.

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De Twirl & Dance groep trapte de avond af.
Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 12 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 14 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 17 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00