Afbeelding
pr

Linschotenaren geven levensmiddelen voor gezinnen in nood

Algemeen

“Voor de derde keer een ritje met de spullen die ik gekregen heb voor mensen in financiële nood. Eerst nog even een pakket halen van de gekregen zegels. Iedereen ontzettend bedankt!” Dat schreef Esther van Veen - de Vogel uit Linschoten op haar facebookpagina.

In 2015 zorgde ze er voor het eerst voor dat levensmiddelen, die niet gebruikt werden uit kerstpakketten, bij gezinnen terechtkwamen die het financieel niet breed hadden. Vaak gezinnen met jonge kinderen met een minimum inkomen of (tijdelijke) financiële nood. Recent deed ze hetzelfde met niet gebruikte levensmiddelen uit pakketten die Boon’s supermarkt in Linschoten aan klanten weggeeft op zegels.

“De reacties waren overweldigend en hartverwarmend”, zegt Esther. “Er werden heel veel levensmiddelen bij ons thuisgebracht en met de ongebruikte zegels en volle spaarkaarten die door de brievenbus werden gegooid heb ik al ongeveer twintig pakketten kunnen ophalen bij Boon’s supermarkt. Die breng ik dan naar Iris Loussos in Woerden die daar een ‘levensmiddelen weggeefhoek’ heeft. Twee keer per week stalt zij in haar tuin etenswaren uit die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten (gedoneerd door winkels) en producten die gebracht zijn door mensen die spullen over hebben. Gezinnen die het zwaar hebben helpen we op die manier aan eten.”

Om gratis boodschappen te mogen afhalen, kunnen deze gezinnen zich via Facebook aanmelden. Er wordt gekeken wie de steun het hardst nodig heeft. “Het is een hele mooie laagdrempelige manier om mensen in nood te helpen”, vervolgt Esther. “De ontvangers zijn heel blij met de hulp en het is een duurzame actie omdat we geen goede levensmiddelen weggooien. Linschotenaren deden ruimhartig mee. Een aantal mensen heb ik persoonlijk kunnen bedanken maar een heleboel ook niet (die deden bijvoorbeeld hun zegels of spaarkaarten door de brievenbus). Via deze weg nogmaals: iedereen heel erg bedankt voor de steun!”

Nog steeds kunnen zegels, kaarten, pakketten en losse spullen ingeleverd worden. Via de facebookpagina van Esther van Veen kan contact worden opgenomen. Meer informatie over de ‘levensmiddelen weggeefhoek’ van Iris Loussos in Woerden is ook op facebook te vinden.

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 13 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00