Peter van Wijngaarden en Ad Spruitvoor een van de deelnemende bedrijven.
Peter van Wijngaarden en Ad Spruitvoor een van de deelnemende bedrijven. Sjoukje Dijkstra

Bedrijfsleven gemeente Montfoort biedt kijkje in de keuken op 5 november

Algemeen

5 november is het zover; de Open Bedrijvendag in Montfoort/Linschoten. Dan zetten zo’n 25 tot 30 bedrijven hun deuren open voor belangstellenden. Bij de bedrijven kunnen mensen zien wat er zoal gemaakt wordt. “Het is om Montfoortenaren/Linschotenaren kennis te laten maken met wat er op het industrieterrein en in Linschoten gebeurt”, aldus Ad Spruit, voorzitter van de Open Bedrijvendag. Doel van de Open Bedrijvendag is tweeledig: personeel trekken en bekendheid geven aan de bedrijven. “Vaak komen er ook gezinnen op af. Dan willen de kinderen wel zien waar papa of mama werkt.”

Parkmanager Peter van Wijngaarden van het industrieterrein IJsselveld zegt: “Het is dus op meerdere vlakken een open dag.” Hij vertelt dat er op de Open Bedrijvendag weer van alles te doen en te zien is. Arie Belo wil mensen laten lassen. Er zitten meer ‘maakbedrijven’ bij, zoals Van de Pol en Kiremko, die doen ook altijd wel iets, waarbij mensen zelf hun handen uit de mouwen mogen steken. Het Wapen van Linschoten doet ook mee volgens de heren, die nog aan het brainstormen zijn over de details van de uitvoering. Over een aantal dingen zijn ze zeker: zo wordt er een informatiepunt ingericht bij het begin van het industrieterrein in Montfoort, waar mensen een overzicht en route krijgen met de bedrijven die meedoen. Het is de verwachting dat er weer veel mensen op af komen.

Bij Ad Spruit waren er de vorige keer dertig tot veertig mensen die langs kwamen. Voor hen een mooi aantal. “Het gaat niet om kwantiteit, maar om de kwaliteit”, benadrukt Peter. “Het gaat erom dat we mensen informeren en weten te inspireren.” Samen met het platform Montfoort Werkt willen de ondernemers ook de vacatures graag in de spotlights plaatsen. Oplettende Montfoortenaren zullen het al hebben gemerkt. Sinds twee weken staan er op elke hoek van de binnenstad vacatureborden van Montfoort Werkt. Het platform zal doorgaan met deze acties in 2023: “Net zolang tot iedere Montfoortenaar geholpen is aan een lokale baan.”

Genoeg te doen, bekijken en beleven

Bij alle bedrijven die meedoen komt er een beachvlag voor de deur te staan. De heren hopen op een mooie dag: “Al met al is er genoeg te doen, bekijken en beleven.” Meer informatie over de Open Bedrijvendag is te vinden op de website van Montfoort Werkt. Montfoort Werkt is een initiatief van BB-Remarkable, BLR-Bimon, Elmar Metaalbewerking, Van den Pol Elektrotechniek, Kiremko en de gemeente Montfoort. Bedrijven kunnen geheel kosteloos al hun vacatures, stageplaatsen en vrijwiligersfuncties laten plaatsen. Montfoort Werkt heeft als doel om alle bedrijven en inwoners van Montfoort bij elkaar te brengen, en lokaal werken te stimuleren.

Voor meer informatie over de Open Bedrijvendag en deelnemers: www.openbedrijvendag.info. Kom vrijblijvend langs bij de deelnemende bedrijven. Ze zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur geopend (mits anders vermeld) en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Sjoukje Dijkstra

Op elke hoek in de binnenstad van Montfoortstaan vacatureborden van Montfoort Werkt.
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 7 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 10 uur geleden
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 12 uur geleden
Afbeelding
Voetbalprogramma 14 uur geleden
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 15 uur geleden
Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 2 mei, 19:00
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 2 mei, 17:00
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 2 mei, 14:00