Wim Boer, nr 4 op de lijst Inwonersbelangen Montfoort Linschoten
Wim Boer, nr 4 op de lijst Inwonersbelangen Montfoort Linschoten Sjoukje Dijkstra

Nieuw in de Politiek

Algemeen

Even voorstellen ... Wim Boer, nr 4 op de lijst Inwonersbelangen Montfoort Linschoten

Toen Wim Boer (31) werd gevraagd om Inwonersbelangen Montfoort Linschoten (IBML) te versterken, stond hij niet direct te springen. Hij is geen politicus, en heeft ook geen ambities in die richting. Na een goed gesprek werd hem duidelijk dat hij op die manier best wel eens wat zou kunnen betekenen. Wim, die in het dagelijks leven een bouw- en installatiebedrijf heeft, is ook werkzaam bij de Vrijwillige Brandweer. “Dit sluit wel aan. Om mee te denken en te adviseren over Montfoort/ Linschoten, vind ik een mooie kans.”

1. Waarom ga je in de politiek?

“Allereerst omdat ik daar enige tijd geleden voor ben gevraagd. Mijn antwoord was toen: “nou.., de politiek is niets voor mij!” Maar na een paar bakken koffie en diverse goede gesprekken kom je dan tot de conclusie dat er toch veel dingen zijn, gebeuren of staan te gebeuren waar wij als burgers van de gemeente Montfoort/Linschoten misschien niet altijd bij stilstaan. En om hier een steentje aan bij te dragen en/of in mee te kunnen denken of over te adviseren, vind ik een mooie kans.”

2. Waarom deze partij?

“Omdat ik ook echt een Linschotenaar ben, geboren en getogen. Ik vind het belangrijk dat we voor onze gemeente klaarstaan, en de gemeente voor ons klaarstaat! Met deze gedachte vind ik Inwonersbelangen het best bij mij passen.”

3. Wat zijn je ambities voor gemeente Montfoort?

“Ambities… Ja, om dat nu al te roepen vind ik lastig! Ik heb voor mezelf nu eerst het idee om maar eens rustig aan de politiek te wennen en te kijken hoe alles loopt binnen de partij et cetera. Al vind ik veiligheid wel een belangrijk punt binnen onze gemeente. Ik denk hierbij aan de brandweer, omdat ik zelf ook bij het vrijwillige brandweerkorps in Linschoten actief ben.”

4. Wat drijft je?

“Dat ik het belangrijk vind dat er mensen moeten zijn die een bepaalde groep of mening kunnen vertegenwoordigen binnen een gemeente. Natuurlijk met de hoop dat we zo met elkaar tot goede ideeën en besluiten komen. Als er dan bijvoorbeeld andere besluiten genomen worden, dan een deel van de bevolking wenst, dat dit ook goed gecommuniceerd kan worden, zodat iedereen weet waarom we iets doen als gemeente.”

5. Wat mag er veranderen?

“Dat we als gehele politiek soms wat meer moeten zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.”

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 1 uur geleden
Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne.
Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig 15 uur geleden
Afbeelding
Ouderen-zangmiddag in Linschoten 17 uur geleden
Filmavond ‘De Acht Bergen’
Deze week in Concordia 18 uur geleden
"We hebben hard geoefend en ik ben heel trots!", aldus kampioen Yara
Yara Nederlands kampioen 20 uur geleden
Afbeelding
Volleyballers Jupiter Heren winnen 23 uur geleden
V.l.n.r. André de Bruijn, Sverre Peenstra, Rutger Peenstra,Timo van Dommelen, Vita van Deuren en Daphne van Kooten.
Tegenvallers en meevallers in Thialf 27 mrt, 09:00
Afbeelding
Romeijnsdeuren teruggeplaatst 26 mrt, 19:00