Verslagen en programma

CVC Reeuwijk - vv Haastrecht 4-1

Na de eerste bekerwedstrijd tegen Nieuwkoop met 3-3 gelijk gespeeld te hebben, toonde Haastrecht in Reeuwijk afgelopen zaterdag twee gezichten. Haastrecht begon slecht aan de wedstrijd, want al na vier minuten spelen keek de ploeg tegen een achterstand aan. Job Vloedgraven kopte te zacht terug naar keeper Lucas Reichard, waardoor Kay Garretsen er nog tussen kon komen en de thuisploeg op voorsprong bracht, 1-0. Daarna was het Haastrecht dat de wedstrijd domineerde. Na kansen van Romeo Rietveld, Stephan Bakker en paar afstandsschoten van Niels Mulder, kopte Rogier Schroder uit een cornerbal van Freek Schoonderwoerd de terechte gelijkmaker binnen, 1-1. Lange tijd hing het in de lucht dat Haastrecht voor de rust nog op voorsprong zou komen, maar de trekker werd diverse keren niet kordaat overgehaald.

In de tweede helft was er een heel ander Haastrecht te zien. De ploeg was het betere spel van het eerste bedrijf helemaal kwijt. CVC Reeuwijk deed er een paar scheppen bovenop en werd diverse keren gevaarlijk. Robin de Hey bracht de thuisploeg in de 51e minuut geheel terecht aan de leiding, 2-1. Vanaf dat moment zakte Haastrecht helemaal weg. Ook de wissels Thymen Raateland en Thom Zentveld konden de wedstrijd niet keren. Verder dan een paar losse flodders van Raateland kwam Haastrecht niet. Toen in de 68e minuut Kay Garretsen de 3-1 scoorde, was de wedstrijd beslist. Acht minuten later gaf Aksel Koopman de Haastrechters met zijn 4-1 de nekslag. Het was aan doelman Lucas Reichard te danken dat de uitslag niet veel groter uitpakte. De nieuwe trainer, Patrick de Ruijter, zag tegen CVC Reeuwijk een Haastrecht met twee gezichten. Een eerste helft met een goed combineerde Haastrecht en in de tweede helft een totale offday van alle spelers.

WDS - Meerburg 1-2

Na een eenvoudige overwinning in de eerste bekerwedstrijd tegen HPSV mocht WDS in de tweede wedstrijd aantreden tegen VV Meerburg, thuis op sportpark Wierickeweide. De eerste helft ging gelijk op en beide teams creëerden grote kansen. WDS was de ploeg die daar als eerste van profiteerde. Jaco de Hoog wist een een-op-een-situatie met de keeper van Meerburg koeltjes af te ronden. Richting het einde van de eerste helft wist Meerburg wat terug te doen. Na meerdere geblokte schoten werd er overtuigend afgedrukt door een middenvelder van Meerburg. Ruststand; 1-1.

Joost mag weten wat er in de thee zat, maar die had geen positieve uitwerking op de kwaliteit van het restant van de wedstrijd. De tweede helft was erg rommelig en er werd niet gevoetbald op het niveau uit de eerste helft. Dit zorgde voor weinig kansen en de verwachting dat een gelijkspel de eindstand zou worden. Maar het was Meerburg dat toch nog aan het langste eind trok, met een knappe rake kopbal wisten de Zoeterwoudenaren de overwinning te pakken; 1-2.

Linschoten - NSV’46 3-2

Linschoten heeft een goede uitgangspositie verworven om de volgende ronde van de beker te bereiken. Daarvoor moet zij minimaal één punt halen in en tegen Gouderak. Want na Kamerik werd nu op eigen veld ook het ambitieuze NSV ‘46 verslagen. In de openingsminuut had Linschoten al op voorsprong kunnen komen, maar Vahid Demirbas zag zijn poging voorlangs gaan. De thuisploeg speelde in het eerste bedrijf alleraardigst en kwam terecht op voorsprong. Sam da Cruz kopte een hoekschop overtuigend binnen: 1-0. NSV ‘46 had zich tot dan toe aanvallend niet gemeld en Linschoten kwam een paar keer gevaarlijk door. Als een donderslag bij heldere hemel kwam NSV ‘46 op gelijke hoogte. Hun linkermiddenvelder ontving op een meter of twintig van het doel de bal en haalde op magnifieke wijze uit. Maikel Paling was volkomen kansloos en kon alleen maar toekijken; 1-1. En volkomen tegen de verhouding in, mochten de gasten zelfs met een voorsprong aan de thee. Matig ingrijpen van de verder uitstekende spelende Linschotense verdediging werd door de spits van NSV ‘46 direct afgestraft.

In de tweede helft deden de ploegen niet veel voor elkaar onder. Maikel Paling voorkwam met een goede redding dat NSV ‘46 op een marge van twee doelpunten kwam. Koud in het veld was het Jelle Baars die de gelijkmaker namens Linschoten binnenschoof: 2-2. Even was het onduidelijk of de arbiter de aanval had afgefloten, maar het fluitsignaal bleek van het naastgelegen korfbalveld afkomstig te zijn. In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning en dus een goede uitgangspositie voor de volgende bekerronde. Na wat kleine mogelijkheden over en weer, kreeg NSV ‘46 in een tijdsbestek van een paar minuten twee rode kaarten te verwerken. De eerste was voor hun verdedigende middenvelder (2x geel), maar ook hun doelman moest vroegtijdig inrukken. Hij bracht ver uit zijn heiligdom Nick de Kort ten val en voorkwam daarmee een grote scoringskans. Veel tijd was er niet meer, maar met negen tegen elf kwam het fittere Linschoten tot drie mogelijkheden. Een poging van Nick de Kort eindigde op de dwarsligger en Sam da Cruz zag zijn kopbal in de veilige handen van de vervangende doelman eindigen. Toch moest ook hij zich een keer gewonnen geven, toen in de slotminuut Vahid Demirbas een voorzet van Jelle Baars succesvol verlengde; 3-2.

Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00