Afbeelding

Bakker pakt punt voor HaastrechtWDS verliest

Algemeen

GSV - Haastrecht 1-1

Haastrecht speelde afgelopen zaterdag voor de tweede keer op rij gelijk, ditmaal uit in Gouda tegen GSV. Omdat Bergambacht geen fouten maakte, zelfs met 10-0 won van ASW, slonk de voorsprong van Haastrecht op de nummer 2 van vijf punten naar nog slechts één punt. Tot de nummer zes op de ranglijst blijft het met minimale verschillen ontzettend spannend in de top en subtop van de 4e klasse C.

Haastrecht begon goed en hoopgevend aan de wedstrijd en zette GSV direct vast. De ploeg kreeg maar liefst 70% balbezit, echter zonder erg gevaarlijk te worden. Afstandsschoten van Thymen Raateland, Bjorn van Leeuwen en Lars Harmsen waren een eenvoudige prooi voor keeper Bert Jan Marchand. GSV begon en hanteerde een verdedigende strategie en was daarbij de eerste helft niet een keer voor het Haastrecht doel verschenen.

Na de warme thee bleef Haastrecht naar een opening zoeken, maar GSV bleef compact voetballen en verdedigen. Halverwege de tweede helft was het eerste schot op doelman Rob de Wit gelijk raak. Een vrije trap, net buiten de zestien meter, krulde Hans Vergoed strak over de muur de vrije hoek in, 1-0. Lang heeft GSV er niet van kunnen genieten, want aanvoerder Stephan Bakker draaide zich keurig netjes vrij en schoot de bal droog in de verre hoek en bracht daarmee zijn ploeg op gelijke hoogte, 1-1. Trainer-coach Marco Versloot zette daarna de aanvallend ingestelde middenvelders Rogier Schroder en Kelvin Poot in, op zoek naar de winst en drie punten. Maar wat Haastrecht ook probeerde, echt grote kansen bleven uit en moest de ploeg uiteindelijk genoegen nemen met een punt. En zo is het weer erg spannend boven in de ranglijst. Volgende week nieuwe kansen, want dan speelt het team thuis tegen Gouderak.

Gouderak - WDS 2-1

Na de uitoverwinning van vorige week op ASW hadden de mannen uit Gouderak de juiste moraal te pakken. Ze beschouwden de overwinning als een keerpunt in de competitie. Van die ommekeer werd WDS zaterdag het slachtoffer. Nadat WDS op 0-1 was gekomen door een eigen doelpunt van Gouderakse makelij trokken Nick van Ommen en Bob Oldenheuvel de zaken meer dan recht voor de roodwitten en werd de eindstand 2-1. Het predicaat subtopper verdween hiermee voorlopig in de kast.

 1. Voetbalprogramma
  Zaterdag 5 maart
 2. 1e klasse C
 3. 14.30 uur - Montfoort S.V. ‘19 - WNC
 4. 3e klasse A
 5. 14.30 uur - FC Oudewater - Blauw-Zwart
 6. 4e klasse C
 7. 14.30 uur - VV Haastrecht - Gouderak
 8. 14.30 uur - SPV ‘81 - Moerkapelle
 9. 14.30 uur - WDS - Bergambacht
 10. 4e klasse B
 11. 15.00 uur - VV Linschoten - Zevenhoven
Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 16 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 23 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00