Afbeelding

Bakker pakt punt voor HaastrechtWDS verliest

Algemeen

GSV - Haastrecht 1-1

Haastrecht speelde afgelopen zaterdag voor de tweede keer op rij gelijk, ditmaal uit in Gouda tegen GSV. Omdat Bergambacht geen fouten maakte, zelfs met 10-0 won van ASW, slonk de voorsprong van Haastrecht op de nummer 2 van vijf punten naar nog slechts één punt. Tot de nummer zes op de ranglijst blijft het met minimale verschillen ontzettend spannend in de top en subtop van de 4e klasse C.

Haastrecht begon goed en hoopgevend aan de wedstrijd en zette GSV direct vast. De ploeg kreeg maar liefst 70% balbezit, echter zonder erg gevaarlijk te worden. Afstandsschoten van Thymen Raateland, Bjorn van Leeuwen en Lars Harmsen waren een eenvoudige prooi voor keeper Bert Jan Marchand. GSV begon en hanteerde een verdedigende strategie en was daarbij de eerste helft niet een keer voor het Haastrecht doel verschenen.

Na de warme thee bleef Haastrecht naar een opening zoeken, maar GSV bleef compact voetballen en verdedigen. Halverwege de tweede helft was het eerste schot op doelman Rob de Wit gelijk raak. Een vrije trap, net buiten de zestien meter, krulde Hans Vergoed strak over de muur de vrije hoek in, 1-0. Lang heeft GSV er niet van kunnen genieten, want aanvoerder Stephan Bakker draaide zich keurig netjes vrij en schoot de bal droog in de verre hoek en bracht daarmee zijn ploeg op gelijke hoogte, 1-1. Trainer-coach Marco Versloot zette daarna de aanvallend ingestelde middenvelders Rogier Schroder en Kelvin Poot in, op zoek naar de winst en drie punten. Maar wat Haastrecht ook probeerde, echt grote kansen bleven uit en moest de ploeg uiteindelijk genoegen nemen met een punt. En zo is het weer erg spannend boven in de ranglijst. Volgende week nieuwe kansen, want dan speelt het team thuis tegen Gouderak.

Gouderak - WDS 2-1

Na de uitoverwinning van vorige week op ASW hadden de mannen uit Gouderak de juiste moraal te pakken. Ze beschouwden de overwinning als een keerpunt in de competitie. Van die ommekeer werd WDS zaterdag het slachtoffer. Nadat WDS op 0-1 was gekomen door een eigen doelpunt van Gouderakse makelij trokken Nick van Ommen en Bob Oldenheuvel de zaken meer dan recht voor de roodwitten en werd de eindstand 2-1. Het predicaat subtopper verdween hiermee voorlopig in de kast.

  1. Voetbalprogramma
    Zaterdag 5 maart
  2. 1e klasse C
  3. 14.30 uur - Montfoort S.V. ‘19 - WNC
  4. 3e klasse A
  5. 14.30 uur - FC Oudewater - Blauw-Zwart
  6. 4e klasse C
  7. 14.30 uur - VV Haastrecht - Gouderak
  8. 14.30 uur - SPV ‘81 - Moerkapelle
  9. 14.30 uur - WDS - Bergambacht
  10. 4e klasse B
  11. 15.00 uur - VV Linschoten - Zevenhoven
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 1 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 2 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 3 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 4 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en programma 6 uur geleden
 De inschrijvingen voor het recreantentoernooi komen langzaam binnen.
Recreantentoernooi bij tafeltennisvereniging TOP 8 uur geleden
Roekoe.
Gert den Houdijker walst over iedereen heen 10 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 11 uur geleden