Afbeelding

Zaterdagvoetbal

Algemeen

Haastrecht - WDS 5-1

De derby, zonder verleden, is nooit spannend geweest. Binnen tien minuten was het al twee keer raak door Thymen Raateland, beide keren op aangeven van Bjorn van Leeuwen. Het eerste doelpunt kopte Raateland hard en zuiver in en bij de tweede goal werd hij van achteren weggestuurd, liet alle verdedigers achter zich en bleef koel toen hij daarna doelman Van den Heuvel tegen kwam, 2-0. Toen Stephan Bakker op aangeven van Raateland in de 25e minuut de bal via onderkant lat binnenkopte was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, 3-0. Toch werd WDS op slag van rust nog gevaarlijk toen plotseling Jeffrey Ruizendaal een op een voor Max Tuinenburg kwam. Via een katachtige reactie verwerkte de Haastrecht keeper de kans tot corner en hield zijn doel schoon.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. WDS was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden, mede ook door het uitstekende verdedigingsblok van de thuisploeg. De ploeg van Marco Versloot kreeg nog geregeld kansen, maar de scherpte was er inmiddels wel af. Toch was het wederom de goalgetter Thymen Raateland die de 4-0 en 5-0 maakte. WDS scoorde in de slotfase toch nog de eretreffer toen Ivo Lemkes vanaf 18 meter de bal strak in de hoek schoot, 5-1. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter Dingemanse af en was het thuispubliek weer erg tevreden met de geleverde prestatie. Volgende week moet de ploeg naar Stolwijk voor de altijd beladen streekderby ‘El Vlistico’. Het duel begint om 15.00 uur.

FC Oudewater - VVSB 2 - 0

Snelheid is een Oudewaters wapen; snel spel en snel scoren. Het is niet bekend of het een record is, maar een doelpunt produceren binnen 38 seconden is wel heel snel. Een tweede doelpunt viel kort na het rustsignaal toen er 1 min. 39 sec. op de chrono’s stond! De gasten uit Noordwijkerhout van de plaatselijke voetbalvereniging St. Bavo hadden het telkens weer moeilijk om die klappen te verwerken. Het werd uiteindelijk een aantrekkelijke pot voetbal onder de bezielende leiding van de Haagse scheidsrechter Wagner.

Natuurlijk kun je het eerste Oudewaterse doelpunt ook op het conto van de bezoekende keeper Lex van Rooijen schrijven. Zijn poging tot uitverdedigen werd door de Oudewaterse aanvoerder Menno Venhof danig verstoord. Het opjagen loonde dus zeer snel; 1-0 (38e sec.). Herhaaldelijk rolden de aanvalsgolven op het Noordwijkerhoutse doel af en eerdergenoemde doelman en de centrale verdedigers Jansen en Aartman hadden hun handen vol om het steeds weer dreigende gevaar af te wenden. Diverse Oudewaternaren waren in de eerste twintig minuten heel dicht bij een doelpunt, vaak na oogstrelend spel. Pas rond de 25ste minuut moest de thuisgoalie Bart Meuleman in actie komen om Koen Damen van scoren af te houden. Ook pogingen van Guus Verver en Stefan Immerzeel werden door de stoïcijnse doelman verijdeld. Het antwoord van Oudewater kwam echter weer snel. Een tikkie-takkie combi tussen Tim Goes en Menno Venhof was er een om van te smullen. De Oudewaterse aanvoerder zag echter het leder tergend langzaam langs de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen. Al met al was het een leuk schouwspel voor de vele toeschouwers langs de lijn. Op de valreep zette Meuleman nog een keer zijn vingertoppen tegen een inzet van de snelle Guus Verver.

Thee met of zonder smaakje of gewoon Oudewaters water waren de ingrediënten die in de kleedkamer van de gastheren werden gebruikt. Het was in ieder geval genoeg om weer een razende start te creëren. Binnen 1 min. en 40 sec. lag de bal weer in het doel van de tegenstander en weer was het aanvoerder Venhof die ervoor tekende; 2-0 (47e min.). Hierna probeerde VVSB het over een andere boeg te gooien en een enkele keer waren ze ook dicht bij een tegendoelpunt, met name de nummer 11 Verver. Gelegenheidsverdedigers Mike Rijsbergen en inmiddels good-old Arno Baas gaven geen krimp en anders was daar nog de altijd geconcentreerde keeper Meuleman. Vreemd genoeg werd de veruit beste Noordwijkerhouter Verver gewisseld. Een probeersel van Finn Mossel verdween meters naast het Oudewaterse domein en dat lot was ook een schot van de mee naar voren getrokken Jaap Aartman beschoren. Met nog wat wissels in het laatste kwartier gaf de Oudewaterse leiding een aantal moegestreden spelers wat rust. Een van de invallers was de pas 16-jarige Thomas Hoogenboom die zich probleemloos aanpaste.

Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00