Afbeelding

Oefenwedstrijden

Algemeen

Winst Haastrecht eerste oefenwedstrijd

Haastrecht won afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Woerden met 0-3. Hoewel beide teams nog niet compleet waren, was het voor de Haastrechters de eerste helft een belangrijk en aantrekkelijk oefenduel.

Haastrecht trad aan met nieuwkomer Kevin Quint in de basis, en Romeo Rietveld vormde samen met Stephan Bakker het koningskoppel. Beiden waren voor rust de aangever of doelpuntenmaker in de eerste 45 minuten. Rietveld maakte in de 10e minuut de 0-1 en Bakker schoot even later beheerst zowel de 0-2 als 0-3 binnen op aangeven van de ‘coming man’ Rietveld. In de tweede helft wisselden beide partijen regelmatig en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. De 0-3 ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand.

SVF - Linschoten 0-3

Linschoten is de voorbereiding afgetrapt met een 0-3 overwinning op SVF Cothen. In de tweede helft werd het kwaliteitsverschil uitgedrukt in doelpunten van Vinn van Riet en Daan Roozenboom (2x).

Al in de openingsminuten werd de rolverdeling van deze middag duidelijk. De thuisploeg betrok de verdedigende stellingen en probeerde met counters voor gevaar te zorgen. Linschoten had grotendeels de bal en moest maar een gaatje in hun verdediging zien te vinden. Hoewel de afstemming in de beslissende fase nog wel eens te wensen overliet, kregen zij in het eerste bedrijf al flinke mogelijkheden. Deze waren echter niet besteed aan Sam da Cruz en Nick de Kort. Cothen kwam zelf niet verder dan een aantal speldenprikjes. In de rust werden er aan Linschotense zijde zes verse krachten ingebracht en dat resulteerde al snel in grote kansen. Invaller Daan Roozenboom ontsnapte aan de buitenspelval, maar zag zijn inzet via de benen van de doelman over de achterlijn verdwijnen. Steeds vaker wist Linschoten nu wel de ruimte achter de verdediging te bespelen en was het wachten op de openingstreffer. Dat deze uiteindelijk in de schoot werd geworpen door de Cothen-goalie, was een gelukje. Een risicovolle inspeelbal belandde in de voeten van Vinn van Riet. De 16-jarige debutant twijfelde geen moment en lepelde de bal over de sluitpost in het doel;0-1. Het verzet van Cothen was gebroken. De inspanning tot dan toe had zijn tol geëist en in een tijdsbestek van tien minuten liep Linschoten uit naar een comfortabele 0-3. Tot tweemaal toe mocht Daan Roozenboom zich laten bejubelen, maar de assists van Sam da Cruz en Joppe Steenbeek waren om door een ringetje te halen. In het slot van de wedstrijd kregen beide ploegen nog kansen om te scoren, maar de doelmannen kwamen als winnaar uit de strijd.