Oefenwedstrijden

Linschoten wint de oefenpot tegen SPV

Linschoten - SPV ‘81 3-1

De laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie heeft Linschoten gewonnen van SPV ‘81: 3-1. Na een draak van een eerste helft werd de rust bereikt met een 0-1 tussenstand. In het tweede bedrijf stelde Linschoten orde op zaken en werd er driemaal gescoord.

Of de vroege aanvangstijd of onderschatting de oorzaak was voor de dramatische eerste helft, zal wel altijd een raadsel blijven, maar de inzet en het getoonde spel waren ver beneden peil. De goal van SPV ‘81 in de vierde minuut was exemplarisch; een lange bal van achteruit werd verkeerd getaxeerd door de verdediging. Vanuit een volkomen kansloze positie nam de SPV-spits de bal op de slof en zag hem pardoes in het netje belanden nadat ook doelman Eric Nell hem verkeerd inschatte; 1-0. Het duurde tot de 36ste minuut voordat Linschoten de eerste echte aanval op de mat legde. De attent keepende SPV-doelman Both wist ternauwernood redding te brengen. Aan de andere zijde had Eric Nell een prima redding in huis. In de slotminuut van de eerste helft was de lat hem goedgezind toen een afgeslagen hoekschop opnieuw werd ingebracht. Linschoten zette daar zelf niets tegenover. SPV - voetballend matig, maar zoals altijd hardwerkend - ging met een verdiende voorsprong aan de thee.

De donderspeech in de rust zal zijn uitwerking hebben gehad, want de toeschouwers kregen een ander Linschoten te zien. Gesteund door de snelle gelijkmaker in de 47ste minuut van Jelle Baars werden de groenhemden achteruit gedrukt en konden zij hun aanvallende intenties even parkeren. Het was wachten op de volgende grote kansen. Clubtopscorer Jordi de Vormer zette het doelpunt op zijn naam na uitstekend voorbereidend werk van Joey van Kouwen en Sam da Cruz. Hoewel het spel nog niet het niveau bereikte dat Linschoten dit seizoen al dikwijls aantikte, was het te machtig voor SPV. Dat Daan Roozenboom in de 88ste minuut Vahid Demirbas in staat stelde om voor de derde wedstrijd op rij te scoren, was gezien de verhouding in de tweede helft niet meer dan terecht; 3-1. Hopelijk was dit voor Linschoten een belangrijke wake-up-call, want er wachten twee heel belangrijke wedstrijden tegen Alphense Boys en Sportief.

Oudewater oefent beter tegen Lopik

FC Oudewater - Lopik 3-2

De Oudewaterse elf heeft de wat wrange smaak met betrekking tot het vorige week vertoonde spel weggespoeld. Dit deden ze zowel tijdens als na de wedstrijd in de derde helft. Vooral in de eerste helft werd er met vlagen geweldig leuk voetbal op de mat gelegd, in de tweede helft was het allemaal wel iets minder, mede door de tegenstand die de Lopikers toen boden. Diverse Oudewaterse aanvallen rolden er in de beginfase richting de Lopiker goalie Schimmelen. Genoemde doelman, een verdediger met uitgestoken been en de lat voorkwamen telkens een voorsprong voor de gastheren. Ook leek bij sommige aanvallers het vizier niet goed afgesteld. Na ongeveer vijftien minuten werd Joost Miltenburg, verder een rots in de branding, op de bon geslingerd op zo’n 17 meter vanaf het Oudewaterse doel. De gegeven vrije trap was een kans bij uitstek voor Gianni de Bruin om zijn kunsten te vertonen. Zijn harde schot verdween echter rakelings over de deklat. Kort hierna viel er een uiterst fraai doelpunt aan de overzijde van het veld na een prima combinatie tussen Menno Venhof en Bart Griffioen. De laatste was de afronder;1-0 (17e min.) Keeper Meuleman moest vervolgens zijn mouwen behoorlijk opstropen om Thijs Beekhuizen het scoren te beletten en Ivo Anbergen dacht even op de judomat te staan en nam Gianni de Bruin in een heupworp. Heel koel was aanvoerder Venhof een paar minuten later. Hij scoorde de 2-0 na een verre ingooi (Jesper van der Zwart) en een assist van Sven Rietveld (23ste min.). Na nog zo’n heerlijke voetbalactie werd het ook nog 3-0. De aanzet werd gegeven door Venhof waarna Rietveld zowel Yari van Iperen als Jaco Borst verbijsterd achterliet (33e min.) Kort voor de rust scoorde Patrick Broekhuizen uit het niets een Lopiker doelpunt; 3-1 (39e min.) Tim Goes verzuimde, na wel een fraaie balaanname, de vierde Oudewaterse treffer te laten noteren.

Rentree

Na een uurtje voetbal kwam aan Oudewaterse zijde Wouter van Sprundel, na zeer langdurig blessureleed, onder luid applaus zijn opwachting maken voor Tim Goes. Mike Rijsbergen verving Simon La Lau. Ook aan de kant van de bezoekers werden een paar spelers gewisseld. En zoals zo vaak zakte het niveau, maar het werd zeker niet slecht. Overigens lag dit niet zozeer aan de wisselspelers maar meer ook aan de vermoeidheid die toesloeg alsmede door de fellere tegenstand van de mannen uit Lopik. Opvallend was de rol van Ties van der Werf in de Oudewaterse verdediging. Bij verstek van zowel Bob Appels als Niek Sluijs nam hij de honneurs als centrale verdediger waar. Hij deed dit meer dan uitstekend. Goed was ook het optreden van Jaco Borst bij Lopik. Hij redde zijn ploeg door de bal van de doellijn te rammen en te voorkomen dat Venhof weer scoorde. Tien minuten voor tijd waaide of draaide er, net als de vorige week, een hoekschop van de bezoekers zo maar het doel in. De Oudewaterse doelman ging hierbij niet geheel vrijuit; 3-2 (80ste min.)