Afbeelding
pr

Jaarmarkt in Montfoort

Algemeen

Geen 24 uur van Montfoort...
Wél uitgebreide Jaarmarkt mét avondprogramma op De Plaats

In het weekend van 19/20 augustus is de Jaarmarkt in Montfoort terug van weggeweest. Al vanaf vrijdagavond om 19.00 uur is er op De Plaats een podium met muziek. Het programma hiervoor is afgelopen week rondgemaakt en wordt later bekend gemaakt. Onder andere via social media. Voor de mensen die graag een dansje wagen, goed om in de gaten te houden.

Zaterdag is vanaf 07.00 uur in de ochtend de kindermarkt op het Kerkplein tot 14.00 uur. Net als de laatste keer in 2019 kunnen de kinderen hun kleine spullen proberen te verkopen op een kleedje. De plekken hiervoor worden aangewezen. De organisatie bindt automobilisten op het hart hun auto hier dan niet te parkeren.

Vanaf 09.00 uur start het braderiegedeelte van de jaarmarkt. In de Keizerstraat, Hoogstraat, Hofstraat en Om ’t Hof staan er tal van kramen gevuld door winkeliers, verenigingen en mensen van buitenaf. Op zoek naar koopjes? De jaarmarkt is hier zeker geschikt voor!

Je vindt er kleding, lederwaren, sieraden, maar ook woondecoratie, mineralen en fossielen. Eigenlijk te veel om op te noemen; lekker struinen langs de kramen is dus de beste optie.

Standwerkerconcours

Naast het braderie gedeelte is er dit jaar ook een standwerkersconcours. Dit houdt in dat er op verschillende locaties in de binnenstad, in het braderiegedeelte, standwerkers hun waren aan de man proberen te brengen door middel van hun presentatietechniek, humor en gezelligheid. De organisatie laat weten dat de wijze waarop dit gebeurt bijzonder en hilarisch is: “De standwerkers worden door middel van een jury beoordeeld. Wie is nu die jury dan, zal je denken. Dat zijn jullie! Bij de speciale standwerkers-marktkraam, die op de hoek van de Hoogstraat en Keizerstraat staat, haal je een deelnameformulier op, waarna je langs de verschillende standwerkers gaat om deze te beoordelen op verschillende vlakken. Aan het einde van de middag wordt de winnaar bekend gemaakt.”

Dweilen op het Plein

De kerk is op zaterdag ook geopend. Wellicht hebben jullie het spandoek al zien hangen.

Op het Pastoor Spaanplein is er tussen 12.00 en 17.00 uur ‘Dweilen op het Plein’. De organisatie geeft aan dat dit op initiatief is van ZWUP zelf: “ZWUP heeft zich afgelopen twee jaar minder van zich kunnen laten horen door de pandemie en kwam op het geweldige idee om tijdens de jaarmarkt aan te sluiten met optredens van blaaskapellen. En dan niet alleen van ZWUP zelf, maar ook andere blaaskapellen komen optreden op het Pastoor Spaanplein. Welke dat zullen zijn, houden ze nog heel even geheim. Tijdens en na de optredens kun je gezellig even blijven hangen met een hapje en een drankje.”

Ook het Kasteelplein is van de partij, tijdens de jaarmarkt. Hier is het vanaf 10.00 uur al genieten van koffie met gebak of later een heerlijke lunch. Tussen 14.00 tot 15.30 en 18.00 tot 19.30 uur is het tijd voor de lekkerste dance-classics tijdens de KIP CLASSICS met Theo van Kippersluis. Ben Brand zorgt ervoor dat de dansvloer volstroomt tussen 15.30 tot 18.00 uur met ‘Ben Brand duwt ze door je FOX-trotje’.

Om 15.00 uur wordt er weer gestart op De Plaats met muziek op het podium, waarbij verschillende artiesten langs zullen komen. De horeca op De Plaats hebben gezamenlijk een bar en alles is in huis om er opnieuw een topdag van te maken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gehoord 1 uur geleden
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 15 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 16 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 17 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard gisteren
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00