Buurtsportcoach Luc Ludkiewicz laat zien hoe het werkt.Nadja Wilberink van Opensports B.V. was er ook bij met wethouder van Wiggen.
Buurtsportcoach Luc Ludkiewicz laat zien hoe het werkt.Nadja Wilberink van Opensports B.V. was er ook bij met wethouder van Wiggen. pr

Nieuwe buitensporttoestellen geplaatst in Montfoort en Linschoten

Algemeen

Afgelopen week zijn in Montfoort en Linschoten outdoor fitnesstoestellen geplaatst. Het betreft een proefplaatsing van acht weken. Vier toestellen staan naast de sporthal in Montfoort, vijf staan bij VV Linschoten, naast de parkeerplaats. Woensdag werden ze officieel geopend door wethouder Van Wiggen.

“Als wethouder sport ben ik trots dat deze pilot gerealiseerd is. Het is ook mooi om te zien dat verschillende buitensportverenigingen plek bieden voor deze toestellen, zodat eenieder die dat wil lekker kan sporten in de buitenlucht”, sprak de wethouder. Naast wethouder Herman van Wiggen waren de buurtsportcoaches Job Hoogendoorn, Calvin van Maanen en Luc Ludkiewicz ook aanwezig. Nadja Wilberink, mede-eigenaar van Opensports B.V., de distributeur van de Finse toestellen OMNIGYM(c) was er ook.

De toestellen zijn geplaatst in kader van het plan QR Fit- en beleefroute Montfoort - Linschoten. Met behulp van de toestellen kunnen sporters kennismaken met diverse bot- en spierversterkende oefeningen. John van Echtelt, coördinator Buurtsportcoach laat weten dat er gratis workshops worden georganiseerd met betrekking tot het gebruik van de toestellen. “Vervolgens vragen we deelnemers om een enquête in te vullen over welke sporttoestellen ze waar in Montfoort en Linschoten willen. Hiervoor hebben we subsidie gekregen van de gemeente en een grote Europese (LEADER) subsidie voor aangevraagd.”

De reacties op de sporttoestellen zijn tot nu toe erg enthousiast. Volgens John zullen er de komende weken voor alle doelgroepen gratis kennismakingsworkshops worden georganiseerd. Daarbij ontvangen deelnemers ook informatie over het belang van bot- en spierversterkende oefeningen. Daarnaast gaan we alle verenigingen benaderen over welke voor- en nadelen zij zien van sporttoestellen in de buitenruimte.

Actief in Montfoort

Op Facebook is Montfoort Vitaal nu terug te vinden op Actief in Montfoort. Sinds kort gebruikt Montfoort Vitaal haar kanalen om de activiteiten van Actief in Montfoort te promoten. En uiteraard vallen de activiteiten van Montfoort Vitaal daar ook onder.

Sport Stimulering Nederland geeft gemeentes de mogelijkheid lokale aanbieders van activiteiten en inwoners samen te brengen. Gemeente Montfoort heeft ervoor gekozen dit op te zetten voor Montfoort en Linschoten. Ben je aanbieder en wil je jouw activiteit bij de inwoners van Montfoort en Linschoten brengen? Óf ben je inwoner en vraag je je af wat er allemaal in de omgeving te doen is?
Meer informatie: www.MontfoortVitaal.nl, www.actiefinmontfoort.nl en facebookpagina Actief in Montfoort.

Sjoukje Dijkstra

QR code Linschoten.
QR-code Montfoort.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 3 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 5 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 8 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00