Gezelligheid aan tafel.
Gezelligheid aan tafel.

Kerstdiner Hof van Stein mogelijk gemaakt door de Haastrechte IJsclub

Algemeen

Vorig jaar heeft er geen kerstdiner plaats kunnen vinden vanwege de coronamaatregelen. De Bond van Ouderen keek er naar uit om dit jaar weer bij elkaar te kunnen komen. Vrijdagmiddag 17 december van 13.00 tot 15.00 uur vond het diner plaats.

Jannie Krijnen, sinds een jaar of drie voorzitter van de BVO (Bond voor Ouderen) in Haastrecht neemt haar taak heel serieus. Ze bedenkt alle activiteiten zorgvuldig en laat zich de kaas niet van haar brood eten. “Sommige mensen zullen me wel een kattenkop vinden, maar ik wil gewoon graag dat alles goed geregeld is voor onze leden.” En dat is meteen te zien als je de hal van Hof van Stein binnenkomt. Goed geregeld is het zeker. De heerlijke geur van ossenstaartsoep komt je meteen tegemoet en in de hal staan allemaal gezellig gedekte tafeltjes met mensen die druk met elkaar in gesprek zijn. Jannie verteld; “Normaal gesproken is het diner in de avond, maar nu moest natuurlijk alles om 17.00 uur dicht zijn. Dus hebben we het verplaatst naar de middag. Vorig jaar kon het niet doorgaan en dat is voor deze mensen, die vaak toch heel eenzaam zijn, echt heel sneu. Ze kijken er zo naar uit.”

Haastrechtse IJsclub

Voorzitter Ton Bras en penningmeester Cees van der Stad van de ijsclub kaarten iedere donderdagmiddag met een stel gepensioneerden in het Hof van Stein. De IJsclub heeft een band met de mensen van het Hof van Stein. Cees vertelt: “veel mensen die hier wonen zijn lid van onze vereniging. Al jaren. Er ligt natuurlijk al heel wat jaren geen goed natuurijs meer en de meesten van hen zullen ook niet meer op de schaats staan, maar toch blijven ze trouw lid. Dat is toch geweldig? Wij vonden daarom dat zij een heerlijk kerstdiner verdienden en dus hebben wij dat dit jaar gesponsord.”

Jannie reageert daarop; “Dat was echt een verrassing voor ons en wordt zeer gewaardeerd. We hebben het diner laten verzorgen door restaurant de IJsselborgh uit Haastrecht, omdat ik het heel belangrijk vind om de lokale ondernemers ook wat te gunnen. De bediening wordt gedaan door allemaal vrijwilligers. Verder hebben we voor leuke livemuziek gezorgd.”

Leden gezocht

Jannie, die juist overkomt als een warme hartelijke vrouw met het hart op de juiste plek, vertelt dat zij hard op zoek zijn naar leden voor de BVO. “Wij hebben al heel wat leden verloren de afgelopen jaren. Iedereen is van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten. We hebben nu vooral leden uit Haastrecht en de Vlist. De contributie bedraagt 20 euro per jaar. Daarvan doen wij iedere maand een activiteit. Alleen in de zomermaanden niet. Dan moet je denken aan activiteiten als een mannenkoor dat komt optreden of een leuke entertainer. Maar ook een nieuwjaarsreceptie en bijvoorbeeld met Pasen doen we wat voor de leden. Wat goed is om te weten, zodat mensen zich niet tegen hoeven te laten houden, is dat mensen voor dit soort activiteiten gehaald en weer thuisgebracht kunnen worden.”

Mocht u interesse hebben kunt u mailen naar: janniekrijnen@kpnmail.nl

Mireille van der Ham

Live muziek tijdens het kerstdiner in het Hof van Stein.
Jannie Krijnen (rechtsvoor aan tafel) geniet van het samenzijn met de leden.
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00