Het was een feestelijke bijeenkomst en de gedecoreerden toonden vol trots hun onderscheiding.
Het was een feestelijke bijeenkomst en de gedecoreerden toonden vol trots hun onderscheiding. pr

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen in de Krimpenerwaard

Algemeen

Cees Reichard

Burgemeester Roel Cazemier heeft op donderdag 2 juli de Koninklijke Onderscheidingen aan vijftien personen in de gemeente Krimpenerwaard uitgereikt. Op 24 april bracht hij hen al telefonisch op de hoogte van dit mooie nieuws.

Vanwege coronamaatregelen kon er geen feestelijke bijeenkomst georganiseerd worden. Hij vond het prettig dat dit nu alsnog kon plaatsvinden. In twee sessies ontving hij in De Drie Maenen in Ouderkerk aan de IJssel de gedecoreerden. Dit jaar heeft het ZKH Koning Willem Alexander behaagd twee personen te noemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en dertien personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In de middagbijeenkomst kregen mw. A. J. (Adrie) van Dommelen - de Gruijl (69), dhr. M. (Marco) van der Vegt (48) beiden uit Haastrecht en mw. G. (Gerda) van Krieken - Kruiswijk uit Vlist de versierselen behorend bij het Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt.

Gedecoreerden

Mevrouw Adrie van Dommelen kreeg onder andere de onderscheiding voor het ruim 38 jaar leiding geven aan de seniorensoos van de Gereformeerde Kerk in Haastrecht. Voorts leidde zij een kinderclub en was ruim dertien jaar diaken. Voor zangkoor Te Deum Laudamus was zij veertien jaar penningmeester.

De heer Marco van der Vegt is al meer dan twintig jaar brandweervrijwilliger van korps Haastrecht. Hij werd in 2000 aangesteld bij de vrijwillige brandweer als Manschap. Niet alleen als brandweerman maar ook als sociaal persoon levert hij een grote bijdrage aan de saamhorigheid van de kazerne Haastrecht.

Mevrouw Gerda van Krieken zet zich al ruim 21 jaar in als secretaris van de activiteitencommissie van de PG de Hoeksteen in Schoonhoven. Zij is al jaren actief als horecavrijwilliger voor het Zilvermuseum. Zij is secretaris van de stichting ter bevordering verenigingsleven in Vlist en zij is actief bij de Vlister Vrouwenvereniging en het toneelgezelschap De Dotters. Voorts heeft zij bestuursfuncties bekleed in het schoolbestuur van de basisschool De Morgenster in Haastrecht en CSG Willem de Zwijgerschool in Schoonhoven.

Het was een feestelijke bijeenkomst en de gedecoreerden toonden vol trots hun onderscheiding.

Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 1 uur geleden
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 3 uur geleden
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 6 uur geleden
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 8 uur geleden
Afbeelding
Anjerconcert 2024 11 uur geleden
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen gisteren
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 1 mei, 17:00
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 1 mei, 15:00