Het Wellant college organiseerde een zonnebloem challenge voor brugpiepers in spé nu ze vanwege corona dat niet op de gebruikelijke manier kunnen doen.
Het Wellant college organiseerde een zonnebloem challenge voor brugpiepers in spé nu ze vanwege corona dat niet op de gebruikelijke manier kunnen doen. pr

Wellantcollege organiseert zonnebloem challenge voor brugpiepers in spé

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Het Wellantcollege heeft een ludieke manier verzonnen om nieuwe brugklassers welkom te heten op school. Normaal gesproken komen de nieuwe leerlingen langs om verschillende lessen mee te draaien. Door de coronamaatregelen gaat dat dit jaar helaas niet lukken. Hierdoor is er een nieuw idee ontstaan.

Alle nieuwe brugklasleerlingen kregen een kaart met een QR-code voorzien van een filmpje over de praktijklessen.. Bij elke kaart zat ook een zakje zonnebloemzaadjes, zodat de brugpiepers in spé mee konden doen aan een zogenaamde zonnebloem challenge.

Leerlingbegeleider Sharon Nielsen legt uit: "Alle leerlingen hebben een zakje zonnebloemzaadjes gekregen. In het filmpje dat ze via de QR kunnen bekijken staat uitleg over hoe ze deze moeten laten groeien. De uitdaging is ze zo hoog mogelijk te laten groeien. De nieuwe leerlingen volgen geen lessen, maar hebben een kennismakingsmiddag. Praktijklessen volgen ze volgend schooljaar gewoon zoals we het normaal ook doen. De huidige leerlingen volgen nu praktijklessen zoals we dat altijd doen, maar in kleinere groepen."

Mandy Geurts uit Oudewater is een van de brugklassers die de kaart met zonnebloemzaadjes ontving. Ze vond het erg leuk om ze te krijgen. Volgens haar moeder Linsey van Kessel: "Ze heeft de zaadjes achter in een bloempot geplant en is er benieuwd hoe groot ze gaan worden. Er zit al wat groens aan te komen", zegt ze. Mandy heeft volgens haar super veel zin in het nieuwe schooljaar, maar vindt het ook wel spannend. "Ze is er aan toe."

Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 9 uur geleden
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 11 uur geleden
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 14 uur geleden
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 16 uur geleden
Afbeelding
Anjerconcert 2024 19 uur geleden
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 1 mei, 19:00
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 1 mei, 17:00
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 1 mei, 15:00