Ook publiek is van harte welkom bij de wedstrijden.
Ook publiek is van harte welkom bij de wedstrijden. Gerard van Hooff

Polsstokseizoen zaterdag van start

Algemeen

Op zaterdag 11 juli gaat het voor de eerste keer los op de Hollandse schansen. In Jaarsveld komen de middag de polsstokspringers in actie in de strijd om het 'De Samenwerking'-klassement. De eerste wedstrijd om de leiderstruien is de wedstrijd om de 'RB Traprenovatie'-bokaal. De wedstrijd begint om 14.00 uur. De springers in de Tweede klasse zijn om 18.30 aan de beurt.

Er is een aangepaste wedstrijdkalender opgesteld na het overleg tussen de Friese bond (FLB) en de Nederlandse Fierljep Bond (NFB, overkoepelende bond) over de grote wedstrijden zoals het Nederlands Kampioenschap.

Wedstrijdkalender op website

Vanaf 11 juli worden de wedstrijden volgens het gewone ritme opgepakt. Dat houdt in dat dinsdagavond de tweede klasse en jeugd in actie komen, woensdagavond de eerste klasse, en zaterdagmiddag en avond beiden. Afhankelijk van de accommodatie waar gesprongen wordt wisselen 2e klasse en 1e klasse op zaterdag de middag en avond af. Op de website www.pbholland staat de volledige wedstrijdkalender.

Kampioenschappen

Op basis van dit klassement wordt de selectie voor het Hollands Kampioenschap (HK) en Nederlands Kampioenschap (NK) gemaakt. De data voor deze wedstrijden blijven ongewijzigd:

Op zaterdag 5 september wordt het Hollands Kampioenschap gehouden in Jaarsveld en op zaterdag 19 september vindt het Nederlands Kampioenschap plaats in Burgum.

Op zaterdag 12 september springen de Hollandse en Friese toppers om de NFM-titel in It Heidenskip.

Jeugdkampioenschappen

Op zaterdag 22 augustus wordt het Hollands Kampioenschap gehouden in Zegveld en op zaterdag 29 augustus vindt het Nederlands Kampioenschap plaats in Kockengen.

Publiek welkom

De trainingen zijn al een aantal weken bezig en de springers staan de popelen om wedstrijden te gaan springen. Ook publiek is van harte welkom bij de wedstrijden, maar deze moeten zich (net als de springers) uiteraard wel aan de maatregelen houden: Thuisblijven bij klachten en 1,5 meter afstand houden. Gezien de grootte van de accommodaties moet dit geen problemen opleveren.

Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 4 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 6 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 9 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 11 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00