Afbeelding

Teleurgesteld en bevreesd

Algemeen

Otto Beaujon

Joost Brand, ondernemer, had zaterdag jl. buurtbewoners, ondernemers van de industrieterreinen Tappersheul, bestuursleden van het Oudewaterse zwembad en gemeenteraadsleden uitgenodigd om van gedachten te wisselen over de uitbreiding van het industrieterrein, en mogelijk de aanleg van een overdekt zwembad en een nieuwe skeelerbaan. De bijeenkomst was een soort spontane voortzetting van de digitale hoorzitting van 15 juni jl. De vragen die bij mensen leefden waren in hun beleving niet of niet afdoende beantwoord (waarbij het de vraag is, of dat bij de projectleider en de wethouder doorgedrongen is).

Voor een deel dezelfde mensen en dezelfde vragen (verkeer, natuur, overlast in de vorm van geluid, licht en parkeerders) kwamen dan ook langs. Een eerste punt waar discussie over was, is de vraag of de uitbreiding van het industrieterrein (samen met het zwembad en de skeelerbaan in één beeldkwaliteitsplan) wèl door kon gaan wanneer zou blijken dat het zwembad om wat voor reden dan ook niet door kon gaan. Niemand van de aanwezigen wilde het meest logische antwoord op die vraag hardop uitspreken, en zodoende bleef dat een beetje hangen: de ruil van het Statenland, een mogelijke woningbouwlocatie, tegen een strook land aansluitend aan de drie hectare extra industrieterrein, kon dat?

Het hele riedeltje vragen dat de vorige week in de vorm van een ingezonden brief in De IJsselbode stond, was ook door de wethouder niet naar tevredenheid beantwoord geweest, weer een ander was lichtelijk verontwaardigd dat er een bedrijfsverzamelgebouw ingetekend stond tegenover zijn bedrijf waar hij tevens woont. Het antwoord dat alle ingetekende gebouwen nog alleen maar uit de digitale legodoos kwamen omdat er nog geen grond uitgegeven is, laat staan een architect aan het werk is geweest, was kennelijk niet ingedaald. De 28 aanwezigen waren ook niet zozeer verontwaardigd, als wel teleurgesteld en bevreesd voor wat hen nog te wachten staat. De gemeenteraadsleden Dick Stapel en Wim Knol hielden de verontruste bewoners dan ook voor, dat zij elke gelegenheid actief moeten aangrijpen om gezamenlijk hun vragen aan de wethouder en de projectleider voor te leggen: volgens de heren politici kan dat in eerste instantie nog vóór 31 juli als reactie op het beeldkwaliteitsplan, en daarna is er bij de behandeling van het bestemmingsplan gelegenheid in het forum.

Gert Koffeman, ambteloos burger, had zich gestoord aan halve antwoorden en cijfers vers van de natte vinger. Hij raadde de aanwezigen aan zich zo snel mogelijk te organiseren, desnoods in een op te richten stichting, omdat ze, naarmate het proces vorderde stapsgewijs steeds verder 'in 't pak genaaid' zouden worden.

De kring rondkijkend stak niemand zijn vinger op om het voortouw te nemen bij het gezamenlijk uiteenzetten van de bezwaren en problemen van burgers (verkeersveiligheid, overlast), zwemmers en ondernemers. Joost Brand, zelfbenoemd gespreksleider, stelde voor een lijst te maken met eenieders naam, telefoonnummer en mailadres. Hij hoopte op input van iedereen aanwezig, om daarna op kortst mogelijke termijn een overleg te beleggen.

Telefoon Joost Brand: 0348-561868 of mail: info@hoveniersbedrijfbrand.nl

Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 1 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 3 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 6 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 20 uur geleden
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 21 uur geleden
Afbeelding
Nat maar gezellig schoolvoetbaltoernooi 22 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 23 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 23 apr, 12:00