Vrijwilligster Marian de Jong bij de TIP in Montfoort, Keizerstraat 25.
Vrijwilligster Marian de Jong bij de TIP in Montfoort, Keizerstraat 25. Siem van der Burg

TIP in Montfoort en Oudewater

Algemeen

Siem van der Burg

Als je iets over de historie wilt weten of benieuwd bent naar wat er te doen en te beleven is, dan kan je terecht in het Toeristisch Informatie Punt (TIP) van Montfoort of Oudewater. De TIP in Oudewater startte recent de activiteiten weer op. In Montfoort bevindt de TIP zich sowieso in de opstartfase.

TIP Montfoort in 'De Knoperij'

De Knoperij herbergt vanaf 5 juni 2020 het Toeristisch Informatie Punt in het centrum van Montfoort. De TIP vestiging in het 'Doe Mee Huis' van de SWOM blijft bestaan. Het pand van de Stichting Oud Montfoort in de Keizerstraat is makkelijk te vinden en centraal gelegen. Bij binnenkomst in het pand tref je direct de TIP aan. Het is een samenwerkingsproject van de Winkeliersvereniging Montfoort en Stichting Oud Montfoort. Bezoekers van buiten, maar natuurlijk ook inwoners van Montfoort, kunnen hier informatie krijgen over bezienswaardigheden, winkels, restaurants en overnachtingsmogelijkheden. Daarnaast zijn er diverse wandel- en fietskaarten en -routes beschikbaar. Er zijn kaarten te koop voor een rondwandeling in Linschoten of Montfoort. Ook kan een stadswandeling met een gids of een arrangement geboekt worden. Tenslotte zijn er boeken over de geschiedenis van Montfoort en cadeauartikelen (waaronder streekproducten) te koop. De organisatoren van de TIP zijn op dit moment druk met het vergroten van de zichtbaarheid, met het ontwikkelen van meer arrangementen en het verruimen van de openingstijden.

De TIP is open als de Knoperij open is. Woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De Knoperij en de TIP willen graag vaker open zijn, maar dan zijn er eerst meer vrijwilligers nodig die als gastheer of gastvrouw op willen treden. De TIP vindt u in de Keizerstraat 25, 3417 EA Montfoort. Contact is mogelijk via 06-82863765 of e-mail tipmontfoort@gmail.com of info@oudmontfoort.nl

TIP Oudewater

Het Toeristisch Informatie Punt Oudewater heeft sinds 2012 de functie van de voormalige VVV Oudewater overgenomen. De TIP is gevestigd in de voormalige pastorie vant de Oud-Katholieke kerk, midden in het centrum van Oudewater. "Het perfecte startpunt om Oudewater te ontdekken" zegt shopmanager Trudi van Eck. Een team van vrijwilligers staat klaar om zowel toeristen als inwoners te vertellen over alles wat Oudewater te bieden heeft! "Oudewater is vooral populair vanwege het historische centrum met de Heksenwaag en het Touwmuseum, de ooievaars op het Oude Stadhuis en de gezellige terrassen. De laatste jaren ook vanwege de grachtenvaarten en touwtrein", vervolgt Trudi. We zijn blij dat we bijna alles weer kunnen doen. Alleen de touwtrein rijdt nog niet. Natuurlijk moet alles wel met inachtname van regels. TIP Oudewater biedt diverse culturele en recreatieve arrangementen waarbij dan bijvoorbeeld een bijzondere stadswandeling wordt gecombineerd met een grachtenvaart en een lunch. Kom vooral eens langs om te zien en te bespreken wat er mogelijk is. In de winkel is een keur aan wandel- en fietsroutes, diverse wegen- en waterkaarten en stadsplattegronden te vinden. Ook verkrijgbaar in de winkel zijn diverse artikelen die te maken hebben met de rijke historie van Oudewater. Leuk als souvenir of om cadeau te doen! Bij TIP Oudewater is de regionale Dinerbon verkrijgbaar.

De TIP Oudewater vindt u in de Leeuweringerstraat 10, 3421 AC Oudewater. Elke dag, behalve maandag, open van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. De TIP is tijdens openingstijden telefonisch te bereiken op (0348)561628 en altijd via het e-mailadres tip@oudewater.net

TIP Oudewater, Leeuweringenstraat 10.
Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 16 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 23 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00