V.l.n.r. Astrid, Sanne en Shannen.
V.l.n.r. Astrid, Sanne en Shannen. Siem van der Burg

'Le Salon Oudewater ' is de leukste kapsalon van Nederland

Algemeen

Siem van der Burg

"Ik moet nog best veel leren hoor. Ben pas twee jaar zelfstandig ondernemer", zegt Astrid Muller-van der Horst van kapsalon 'Le Salon Oudewater'. Maar als je uit ruim drieduizend kandidaten tot de leukste kapsalon van Nederland bent verkozen en in 'no time' van een eenpitter naar binnenkort vier kapsters groeit, dan heb je toch best een heleboel dingen in een keer goed gedaan.

De klanten blijven bij 'Le Salon Oudewater' terugkomen en het worden er steeds meer. Als je de kapperszaak hebt bezocht en met de kapsters (eigenaresse Astrid, Sanne en Shannen) hebt gesproken begrijp je wel waarom ze tot de 'leukste kapsalon van Nederland' zijn verkozen en waarom klanten er graag komen. Op de vraag 'ben je dan ook de beste' komt lachend het antwoord; "Wij vinden dat natuurlijk wel". En dan weer heel serieus. "Onze klanten vinden natuurlijk ook dat we goed kappen. Als dat niet zo zou zijn komen ze echt niet terug. Wij behoren tot het zogenaamde middensegment in de kappersbranche. Zijn er voor jong en oud. We hebben geen kapsones, maar durven wel te zeggen dat we bijzonder zijn. Onze klanten houden van 'modieus' en waarderen onze aanpak. In ieder geval vinden onze klanten en de jury dat we 'de leukste' zijn.

Waarom ze dat vinden? "Volgens de jury was dat vooral omdat we klanten de volle aandacht geven, eerlijk adviseren en ons leuk presenteren op sociale media. Van onze klanten horen we daarnaast vaak dat ze het hier gezellig vinden, ongedwongen en sfeervol". Wijzelf vinden het ook erg belangrijk dat we milieubewust en duurzaam werken. Bij ons krijg je bijvoorbeeld een kopje thee van aardbeien of munt uit ons eigen tuintje, we scheiden ons afval en we gebruiken natuurlijke, duurzame materialen.

Astrid is zo trots als een pauw met de verkiezing. De medewerkers zijn dat natuurlijk ook. "Mijn vader is het denk ik nog het meest. Schrijf dat maar op. Volgens mij is hij een plakboek voor me aan het maken. De reacties zijn overweldigend en hartverwarmend. Onze familie heeft een heftige tijd achter de rug. Deze verkiezing is een enorme opsteker. Ik wilde al van jongs af aan kapster worden en al vroeg had ik de ambitie om een eigen zaak te beginnen", vervolgt Astrid. "Dat het zo snel zou gaan en zo succesvol werd kon ik vooraf nooit bedenken".

Kapsalon 'Le Salon Oudewater' is te vinden in de Wijdstraat 7. Je kunt er terecht voor je haar, nagels en beauty. Contact is mogelijk via www.lesalonoudewater / tel. 0348-448277 of via sociale media.

Shannen plukt de aardbeien voor de thee.
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 2 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 16 uur geleden
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 17 uur geleden
Afbeelding
Nat maar gezellig schoolvoetbaltoernooi 18 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 19 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 23 uur geleden
Sorry, die duw in de boarding was ietsje te fors(wel een blessure en een wissel voor Thomas Hoogenboom)
FC Oudewater laat duur punt liggen in slotfase gisteren
Een grutto op Het Beloken Land, in een plas drasgebiedje, waar hij zich goed thuis voelt.
Lezing 'Weidevogelwellness Het Beloken Land' 23 apr, 09:00