Afbeelding

Waterpoloclinic bij OZV

Algemeen

Siem van der Burg

Een waterpoloteam bestaat doorgaans uit tien personen. Het jongens waterpolo B-team van de Oudewaterse Zwem Vereniging (OZV) heeft er helaas nog maar acht. Een lid vertrok omdat hij een opleiding gaat volgen buiten de regio en een zocht zijn geluk bij een team op een hoger niveau in Alphen. "We willen ons team graag bij elkaar houden en aanvullen", zegt Tim van Rooijen. "We houden op donderdag 2 juli van 20.15 tot 21.45 uur een clinic om minimaal twee sportieve spelers van 14 tot en met 16 jaar te verleiden om bij ons team te komen".

"Houd je van zwemmen, vind je een teamsport leuk en heb je zin om een sportief partijtje te ballen? Kom dan eens kennis maken met de waterpolo sport en ons gezellige team", zegt Tim. Op donderdag 2 juli zijn jongens van 14 tot en met 16 jaar welkom in Ons Statenbad te Oudewater. Dan kunnen ze het spel eens ervaren en kennismaken met de boys van het team. Je hoeft niet in de stress te zitten dat je geen aansluiting kan vinden. Vorig jaar kwam er in juni ook een nieuw lid bij. Hij trainde van juli tot september twee keer in de week mee en deed daarna vanaf september gelijk mee met de competitie. Twee jaar geleden werden we met het toenmalige B-team nog regionaal kampioen. Dat hebben we uitgebreid gevierd met een ereronde door de stad, huldiging op het stadhuis en een barbecue bij het clubhuis.

Gezelligheid en teamgeest staan bij ons voorop". Het draait bij het jongens-B-team dus niet alleen om de prestatie maar ook om de gezelligheid met elkaar. In de zomermaanden wordt er twee keer in de week getraind en van september tot en met april speel je regelmatig een wedstrijd tegen andere teams in de regio. 's Winters trainen we in het H2O bad in Harmelen. Ouders poolen beurtelings voor het rijden naar trainingen en wedstrijden. Je hoeft geen ervaring te hebben. Lol in zwemmen is wel een vereiste. "De techniek en conditie om een wedstrijdje vol te houden brengen we alle nieuwe leden wel bij". Tim en zijn maten zijn van plan om er alles aan te doen om het team weer compleet te krijgen. Het is een stevige, fysieke sport. Vooral bij de senioren kan het er stevig aan toe gaan. Die redeneren vaak; 'als de scheids het niet ziet mag alles". Bij de jongens valt dat nog wel mee. Of je groot of klein bent maakt niet uit. Je hoeft ook geen spierballen te hebben als je er bij komt. Die krijg je vanzelf als je een tijdje met ons mee doet. Geen reden dus om thuis op de bank te blijven zitten".

OZV is een kleine en hechte vereniging met momenteel een aantal jeugdteams en herenteams. Daarnaast organiseert de vereniging ook zwemlessen in Oudewater tijdens het zomerseizoen. OZV bestaat dit jaar al weer 80 jaar. Helaas moet een groot feest nog even wachten in verband met alle maatregelen. Maar we zijn blij dat het zwembad weer open is en we in ieder geval met elkaar weer waterpolo kunnen spelen.

Dus als je een keer wilt ervaren wat waterpolo is, kom dan vrijblijvend naar de clinic op 2 juli van 20.15 tot 21.45 uur in Ons Statenbad. Voor meer informatie kan je terecht bij Tim van Rooijen via tnt.tim.tvr@gmail.com.

Foto: EHA&DOOR architecten.
Bouwkosten nieuwe gemeentehuis vallen hoger uit 2 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 5 uur geleden
Het treintje is er ook weer. Dit maal helemaal gereviseerd.
Stadspark Montfoort weer ééndaags pretpark voor de regio 19 uur geleden
Drie generaties turnvrouwen.
Drie generaties in de turnwereld 20 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Jaarmarkt voor de 48ste keer 21 uur geleden
Afbeelding
Ga je mee ...... tijdens de jaarmarkt naar de gezamenlijke kerken 23 uur geleden
Afbeelding
Draai aan het rad op de jaarmarkt in Haastrecht gisteren
opties m.b.t. de tweede Haastrechtse Brug
Inloopbijeenkomst: 'Tweede Brug in Haastrecht' 24 mei, 12:00