Marcel Heijmans en Corrie van der Heiden.
Marcel Heijmans en Corrie van der Heiden. Aad Kuiper

Statiegeldactie COOP: ruim 1.000 euro voor Heksenketel!

Algemeen

Aad Kuiper

"Dat is heel wat", laat Corrie van der Heiden weten als ze van Marcel Heijmans een cheque ter waarde van 1029,90 euro in ontvangst mag nemen. Corrie van der Heiden is penningmeester van de Heksenketel in Oudewater. Marcel Heijmans van de COOP had dit kwartaal de opbrengst van de donatieknop van het flesseninname-apparaat bestemd voor De Heksenketel. En, hoewel de kindervakantieactiviteiten dit jaar geen doorgang vinden, kunnen ze het geld goed gebruiken.

De Heksenketel is sinds 1977 een feest voor alle kinderen van Oudewater en omstreken van 4 tot 12 jaar. De laatste week van de zomervakantie zorgt Vereniging De Heksenketel ervoor dat alle kinderen uit Oudewater plezier kunnen hebben met het maken van onder andere knutselwerkjes, het bouwen van hutten en broodjes bakken. Dit alles gebeurt onder begeleiding van een groep vrijwilligers van alle leeftijden en sinds een paar jaar zelfs ook maatschappelijke stagiaires. Maar … de Heksenketel Kindervakantieweek 2020 gaat niet door. Corrie: "We beginnen altijd al in januari met de voorbereidingen en waren dus al begonnen. We hebben altijd een kookhoek en schminken zit ook vast in het programma. De brandweer komt ieder jaar langs en het schatgraven is sinds het is bedacht heel populair. We hebben bij elkaar wel zo'n 50 knutseldingen nodig." Corrie laat al een stapel tassen zien die ze van oude spijkerbroeken maakte om kinderen mee te laten knutselen, echtgenoot Wil van der Heiden had al zo'n 600 gipsen beeldjes gegoten en laat een vracht aan dennenappels zien waarmee ook iets geknutseld zou gaan worden. Ze hoeven hun hoofd even niet te breken over wat ze ermee gaan doen, want dat gaat pas volgend jaar gebeuren.

Marcel Heijmans vertelt dat via COOP Nederland een organisatie een aanvraag kan indienen om de donatie van statiegelden in hun kas te laten vloeien. Eerder kon de Dierenweide bij De Wulverhorst verrast worden met een donatie en het komende kwartaal hoopt Scouting Jorisgroep Oudewater op ruimhartige giften. Marcel toont zich bijzonder verheugd zo'n mooi bedrag aan De Heksenketel te kunnen overhandigen: "Ik draag de Heksenketel een warm hart toe." Corrie laat weten dat Heijmans rond 2000 enige jaren voorzitter is geweest van diezelfde vereniging en dat hij nog jaarlijks actief is als poppendokter. "'Hé, dat is meneer Heijmans van de COOP', roept er dan een kind tegen zijn moeder", vertelt Marcel smakelijk. Corrie van der Heiden laat weten dat ze iedereen die statiegeld gedoneerd heeft hartelijk bedankt en dat ze een brief gestuurd hebben aan alle ondernemers in de stad en op Tappersheul dat ze dit jaar eens niets willen vragen maar ook hen bedanken voor de steun die zij altijd geven. Ze hopen volgend jaar weer een beroep op ze te mogen doen. En, hoewel ze weinig uitgaven hebben dit jaar heeft Corrie van der Heiden wel al een idee voor het geld dat ze nu gekregen heeft: "Een duurzame investering", zegt ze, enigszins cryptisch, "want daar hebben we anders eigenlijk nooit geld voor." De kinderen moeten een jaartje geduld hebben en dan zullen alle vrijwilligers van Vereniging De Heksenketel ze ongetwijfeld weer trakteren op een onvergetelijke vakantieweek.

Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 28 minuten geleden
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 2 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 7 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal gisteren
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... gisteren
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00