Afbeelding
pr

Ik zal er zijn ... als je me nodig hebt!

Algemeen

Nu het openbare leven door het coronavirus zo goed als stil komt te liggen, is het steeds belangrijker om naar elkaar om te blijven kijken!
We ontmoeten elkaar niet meer op het werk. En ook verenigingen sluiten voor onbepaalde tijd hun deuren. Mensen trekken zich meer en meer terug in hun huizen waardoor het stiller is op straat. Zelfs de kerkvieringen en -diensten zijn afgelast.
Met name de groep oudere mensen is in deze tijden extra kwetsbaar.
Niet alleen door eventuele gevolgen van een besmetting met het coronavirus, maar ook speelt toenemende eenzaamheid een rol. Bovendien wordt het lastig het leven ‘gewoon’ voort te zetten, wanneer wordt afgeraden om naar buiten te gaan. Want: hoe kom je dan aan je boodschappen? Wie laat het hondje uit? Of: wie haalt nu mijn medicijnen op?

Daarom is er een nieuw initiatief gestart voor de bewoners van Montfoort en Linschoten vanuit "Ontmoeten ráákt!" Het 'Ik zal er zijn…...als je me nodig hebt! initiatief'. Door te bemiddelen tussen 'vraag en aanbod' willen de initiatiefnemers het mogelijk maken om naar elkaar om te kijken!

Het enige wat ú hoeft te doen, is uw 'vraag' kenbaar te maken. Er wordt dan iemand gezocht die dit met liefde voor u wil doen. U belt naar het telefoonnummer 06-82703194, tussen 11.00 en 12.00 uur en 16.00 en 17.00 uur zal er iemand direct bereikbaar zijn. Op andere momenten kunt u inspreken. Of u stuurt een bericht naar ikzalerzijn@ontmoetenraakt.nl

De organisatie doet ook een oproep aan iedereen die graag concreet voor iemand anders iets wil betekenen. Met die mensen samen vormen wij dan het 'aanbod'. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat er bij elkaar op bezoek wordt gegaan of zelfs maar handen worden geschud! Dit om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Maar stads- en dorpsgenoten die u met een glimlach aan de voordeur ontmoeten en uit de brand willen helpen, zal veel mensen vast goed doen.

Deel dit bericht met de mensen in uw omgeving. Laat elkaar weten van deze mogelijkheid! Want 'ontmoeten ráákt'!

Dit is een initiatief van R.K. geloofgemeenschap geboorte Johannes de Doper in Montfoort/Linschoten

Afbeelding
Een Luisterend Oor 1 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 3 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 8 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00