Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster. Foto: Sjoukje Dijkstra

Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Afgelopen Dodenherdenking was Hannelies Kalklman voor het eerst als nieuwe voorzitster van het Comité 4 en 5 mei Montfoort betrokken bij de organisatie van de Dodenherdenking. Ze woont nog maar net in Montfoort en viel gelijk met haar neus in de boter. Annelies nam het stokje over van voorganger Hennie van Kortenhof. Haar eerste Dodenherdenking als voorzitster was gelijk een uitdaging, omdat deze vanwege verwachte regenval verplaatst werd naar binnen. Dit was gelijk dé ultieme vuurdoop voor Hannelies. “Het was best pittig dit te organiseren”, zegt ze.

Even kennismaken. Wie is Hannelies?

1. Wie ben je, waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben Hannelies Kalkman, 37 jaar. Ik kom van oorsprong uit ‘s-Gravenzande gemeente Westland. Ik werk voor de buitendienst van de gemeente Montfoort.

2. Hoe kom je terecht in Montfoort?

Samen met mijn partner was ik op zoek naar een woning in deze lastige markt. Via een vriendin zijn we hier terecht gekomen.

3. Vanwaar deze rol als voorzitter van het 4/5 mei comité?

Ik zet mij graag maatschappelijk in. Ik zag de advertentie voor vrijwilligers voor het 4/5 mei comité. Hierop heb ik gereageerd. Dit klikte van beide kanten. Hennie van Kortenhof gaf aan af te willen treden als voorzitster. Mij is gevraagd om deze bijzondere taak op mij te nemen. Na kort hierover nagedacht te hebben kon ik hier volmondig ‘Ja’ op zeggen.

4. Wat heb je met 4/ 5 mei?

In deze tijd van verharding en oorlogen die steeds dichterbij komen, maak ik mij vaak grote zorgen over de verdeeldheid onderling, maar ook de steeds grote wij/zij cultuur. En ik vind het zo belangrijk dat ook wij jongere mensen die altijd vrijheid gekend hebben, blijven beseffen wat een voorrecht dit is. Ik wil mij heel graag inzetten voor verbinding.

5. Hoe vond je de herdenking in Montfoort?

Ik was dit jaar voor het eerst aanwezig bij de herdenking in Montfoort. Ik vond dit een zeer indrukwekkende bijeenkomst. Ook al moesten we op korte termijn naar binnen verplaatsen. Voor de toekomst hoop ik van harte het bestuur uit te kunnen breiden met jongere deelnemers.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 6 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 8 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 11 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00