Afbeelding

Vier nieuwe EHBO’ers slagen met vlag en wimpel

Algemeen

Afgelopen zaterdag legden vier gloednieuwe EHBO’ers met succes hun EHBO-examen af onder de deskundige begeleiding van instructeur René van Leliveld in St. Joseph in Montfoort. Het behalen van hun diploma markeert een persoonlijke mijlpaal voor de geslaagden. Voor de samenleving van Montfoort is het volgens de organisatie ook fijn dat er weer nieuwe EHBO’ers bij zijn.

Lisette van Engelen, een van de kersverse EHBO-afgestudeerden, uitte haar motivatie voor het volgen van de EHBO-cursus en het behalen van haar diploma: “Ik ben de cursus gaan volgen omdat ik graag anderen wil helpen. Zo kwam ik erachter hoe vaak EHBO echt nodig is in het leven. Het is een cursus die ik iedereen aanraad. Het is zeer leerzaam en heel handig want mocht er iets zijn, dan weet je wat je te doen staat.”

Een andere kandidaat, Karin, benadrukte het praktische nut van EHBO in haar dagelijks leven. Als kassière in het Knopenbad van Montfoort, waar ook andere kleine klusjes onder haar verantwoordelijkheid vallen, begreep ze de waarde van EHBO. Ze deelde haar ervaring: “Terwijl hier al veel mensen met een EHBO-diploma rondlopen, vond ik dat het ook voor mij heel nuttig kan zijn. Toen Edith de poster van EHBO Montfoort had afgegeven en ik die zelf had opgehangen, was het niet moeilijk om te bedenken waar ik dat ging volgen. Na overleg en goedkeuring van het bestuur heb ik mij opgegeven. Drie zaterdagen werden gepland. Het waren best lange dagen met veel informatie, maar het werd duidelijk uitgelegd en verteld en er was ruim de tijd voor vragen. De ochtend voor het examen sloeg de stress toe. Gelukkig waren de dames examencommissie rustig en geduldig en ben ik nu in bezit van mijn diploma. Laat het nieuwe zwemseizoen maar komen.”

Bloemen

Het belang van EHBO-vaardigheden kan niet worden overschat, vooral in een gemeenschap zoals Montfoort, waar evenementen zoals de Wandelvierdaagse nog steeds doorgang vinden juist dankzij (EHBO) vrijwilligers. Zonder EHBO’ers zouden dergelijke evenementen niet veilig kunnen worden georganiseerd. Edith den Hartog, die betrokken is bij EHBO Montfoort bedankte specifiek Hennie Voorhout voor zijn prachtige bloemen voor de succesvolle deelnemers: “Hij heeft ons bijzonder gematst”, zegt ze met een lach.

Onder de kandidaten waren ook twee jongeren, Casper en Tess (14). Deze jonge EHBO-afgestudeerden verdienen volgens Edith bijzondere erkenning, aangezien de minimumleeftijd voor deelname doorgaans 16 jaar is. Casper lichtte zijn beslissing toe: “Het werd mij aangeboden, en ik heb direct ja gezegd. De reden dat ik ‘ja’ heb gezegd is omdat het heel handig is voor de scouting, voor mijn toekomstige werk, en om in het algemeen mensen te helpen als dat nodig is.”

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 23 minuten geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 3 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 17 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 19 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden gisteren
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00