Afbeelding
Foto: Hanneke Stoof

Ouderen-zangmiddag in Linschoten

Algemeen

Hanneke Stoof

De honderd jarige zangvereniging ‘Zingt Gode Lof’ trakteerde op een meezingmiddag voor ouderen. Een van de laatste activiteiten in verenigingsgebouw ‘De Wingerd’ voor de renovatie.

De zaal was gezellig ingericht, bloemetjes op tafel en in de keuken was het een drukte van belang. Ze verwachtten zo’n vierentwintig ouderen, naast de eigen koorleden, die zich aangemeld hadden. Langzaam druppelden de Linschotenaren binnen. Een hele afvaardiging van de Lindewaard kwam binnen, rolstoelers met hun begeleiders. Programmaboekjes werden uitgedeeld en de koffie, thee en appeltaart waren haast niet aan te slepen. Er waren meer mensen op afgekomen dan zich aangemeld hadden maar er was plek genoeg.

Terwijl er genoten werd van de door de dames van het koor gebakken appeltaart en appelplaatcake deed Tirza Vreeken het openingswoord. Ze vroeg zich af of er ook mensen van honderd jaar aanwezig waren. Er was iemand van bijna honderd. Tirza bekende dat het koor ook nog niet precies honderd was.

Daar was laatst een meisje loos

Na de koffie met appeltaart werden de boekjes erbij gepakt en zette Warno Ruting het eerste lied in. Naast religieuze liederen was er ook ruimte voor de zilvervloot en een meisje dat loos was. Begeleiding op de accordeon werd verzorgd door Ineke Grootegoed.

Het was een heel gezellige middag met nog een hapje en een drankje toe.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 17 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 19 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 22 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting gisteren
Afbeelding
Magenta exposeert 26 apr, 10:00
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00