In augustus werd begonnen met de mozaïekbank voor Waarder.
In augustus werd begonnen met de mozaïekbank voor Waarder. Foto: pr

Onthulling mozaïekbank Waarder

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Het is een intensief proces geweest. Het regelen, bekostigen en het realiseren van de mozaïekbank in Waarder. Maar het is gelukt! Op zaterdag 30 maart om 15.00 uur zal de Groene Hartbank worden onthuld. De fleurige bank krijgt een plekje in het plantsoen bij Het Huis van Waarder, Meester Pieter van Vollenhovenstraat 16. Iedereen is van harte welkom om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Er is hard gewerkt door zo’n vijftien a twintig vrijwilligers om de mozaïekbank te realiseren. Ze hadden geen van allen ervaring in mozaïeken en hadden geen begeleiding van iemand die het wel eerder had gedaan. Bianca van Rijn, coördinator van Het Huis van Alles, deed ook mee met het mozaïeken. Ze vertelt: “Gaandeweg hebben we veel moeten leren. We werkten met driehoekjes en soms met wiebertjes. Soms moest er wel wat uitgehaald worden. Maar dat hoort er allemaal bij. Het mooiste was wel dat het enorm gezellig was en verbindend. Er zijn zelfs nieuwe vriendschappen ontstaan. Dat is echt bijzonder aan het samen werken aan een Social Sofa bank!”

In een mooi plantsoentje

De gemeente heeft het plantsoentje v??r Het Huis van Alles vorige week netjes opgeknapt en aangepast. Er staan nieuwe plantjes en een mooi plateau waar de bank op komt te staan.

Het eindresultaat van maanden hard werken aan de mozaïekbank is een zeer creatieve en vrolijke Groene Hartbank. Ook Cor Kon en zijn dochter hebben een steentje bijgedragen. De mozaïekbank mocht bij hem in de schuur staan al die tijd en hij krijgt dan ook de eer om samen met de wethouder de bank te mogen onthullen. Dat gebeurt om 15.00 uur met het proosten met een glaasje met bubbels. Gezamenlijk wordt er het Waarders volkslied gezongen en daarna zijn er heerlijke hapjes vanuit een bijzondere foodtruck van TaponTour. Verder is er muziek door Jan Streefland. Het belooft een gezellig feestje te worden. Uiteraard is er alle tijd om de bank te bewonderen en een gezellig praatje te maken met de makers van de bank en genodigden.

Iedereen is van harte welkom bij het onthullen van de bank.

Locatie: entree Huis van Alles Waarder, Meester Pieter van Vollenhovenstraat 16, Waarder.

Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 14 uur geleden
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 19 uur geleden
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00
Afbeelding
Geloofsontmoeting 26 apr, 12:00
Afbeelding
Magenta exposeert 26 apr, 10:00
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00