De broers Kees en Koos en het pasgetrouwde echtpaar.
De broers Kees en Koos en het pasgetrouwde echtpaar. Foto:

LTO presenteert blijspel ‘Oppassen geblazen…’

Algemeen

Margreet Nagtegaal

De Land en Tuinbouw Organisatie, (LTO) van Noord Zuid West Utrecht organiseert na drie jaar weer een toneelavond. Het blijspel ‘Oppassen geblazen...’ staat garant voor een gezellig avondje uit. Op donderdag 14 maart spelen ze in het Dorpshuis XXL in Benschop en op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart in De Boezem in Hekendorp. Tijdens de pauze is er een lotenverkoping met mooie prijzen.

Maaike Verwey, secretaris van de LTO, vertelt dat het na de coronabreak wat moeite kostte om de jaarlijkse toneeluitvoering weer van de grond te krijgen. “Ze vroegen ook aan mij, ‘wil je meedoen’? Dat was ik eigenlijk niet van plan maar ben toch overstag gegaan en doe nu mee. En het is ontzettend gezellig en leuk om te oefenen met elkaar. Kom zeker straks ook kijken!”

Gekozen werd dit jaar voor het blijspel ‘Oppassen geblazen…’ Het verhaal daarvan is als volgt; De zojuist getrouwde Thijs Jansma vindt het belangrijker om op zakenreis te gaan, dan zijn wittebroodsweken met zijn vrouw thuis door te brengen. Hij vraagt hun nieuwe buurmannen, de twee malle broers Kees en Koos de Haan, zijn vrouw af en toe gezelschap te houden en de zaak in de gaten te houden. Maar gelukkig komt tante Truus onverwacht op bezoek, een vrolijke vrijgezellin. Zij stelt Lies voor samen de bloemetjes buiten te zetten om Thijs een lesje te leren. Arme buurmannen, zij moeten de boel in de gaten houden en ze zijn toch al zo bang voor vrouwen.

Zoals je kunt begrijpen, veel verwikkelingen, leuke en verrassende situaties die de toneelavond tot een ontspannen avondje maken.

Te zien in Benschop en Hekendorp

In het toneelstuk spelen de volgende mensen mee; Arie de Jong, Linda Eikelenboom, Maaike Verwey, Rick de Vor, Laurens de Vor, Will Oostveen en Magda Eikelenboom. Souffleuse is Rianne Kasbergen. Grime Bianca Langenberg. Toneelmeester Henry Hoogenboom. En de regie, niet onbelangrijk, is in handen van Marloes Baars. Het blijspel wordt op twee locaties gespeeld.

Donderdag 14 maart in Dorpshuis XXL in Benschop. Aanvang 20.00 uur. De zaal is om 19.30 uur open.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart in De Boezem in Hekendorp. Aanvang om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Entree is slechts 5 euro (alleen contant aan de zaal). Zowel in de pauze als na afloop is er een loterij. Ook hier contant betalen.

Maaike Verwey is enthousiast. “We zijn er klaar voor.” En wat het resultaat is mag u zelf komen bepalen. Van harte welkom!

Het carillon van de St. Michielstoren laat nog steeds van zich horen.
Het carillon van de St. Michielstoren laat nog steeds van zich horen 3 uur geleden
Afbeelding
Check de locatie voor je gaat zwemmen 8 uur geleden
'WelZijn Krimpenerwaard' en 'Doortrappen Zuid-Holland'organiseren op woensdag 22 mei om 14.00 uur een gezellige theaterbijeenkomst.
Een informatie en uitdagende Verkeers-theaterquiz 11 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Scania's in de IJsselstreek gisteren
Afbeelding
Nationale Molendagen bij de Cabauwse molen 10 mei, 18:00
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen 10 mei, 17:00
Afbeelding
Chip en/of registreer uw huisdier 10 mei, 12:00
Afbeelding
Uit het leven gegrepen: Vrijheid 10 mei, 09:00