Afbeelding

Kruiswegviering

Algemeen

Op vrijdag 29 maart is er om 15.00 uur een kruiswegviering in de St. Franciscuskerk. De kruiswegviering is één van de drie vieringen van het paastriduüm.

Op witte donderdag staan we stil bij het laatste avondmaal dat Jezus hield met zijn leerlingen. In de paaswake op Stille zaterdag vieren we dat Jezus, die gestorven is aan het kruis, niet in de dood is gebleven, maar door God tot nieuw leven is gewekt. In de middelste viering: de kruiswegviering op Goede Vrijdag staan we stil bij het lijden en de dood van Jezus en de mensheid, maar de kruisdood wordt herdacht in het perspectief van de verrijzenis. Het is een sobere viering met stilte en bezinning.

De viering wordt gedaan door leden van de werkgroep. We staan letterlijk stil bij de veertien staties van de kruisweg waarin het lijden, de kruisiging tot aan de graflegging wordt uitgebeeld. Als bezoekers van deze viering heeft u de keuze om mee te lopen van statie naar statie, maar u mag ook ergens in de kerk een plekje zoeken in de banken. Bij iedere statie volgt, na een korte uitleg over wat we zien, een korte overdenking waar we het gebeuren van ruim 2000 jaar geleden naar de actualiteit van vandaag de dag brengen en we spreken een gebed uit. Daarnaast zijn er momenten van stilte om ruimte te geven voor eigen bezinning of gebed. Ter afwisseling worden er enkele liederen met elkaar gezongen.

De viering eindigt in stilte met de hulde aan het kruis, waar meegebrachte bloemen neergelegd kunnen worden.

Na de viering wordt er koffie en thee geschonken in het zaaltje aan Het Heilig Leven.

U bent van harte uitgenodigd.

Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 3 uur geleden
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 20 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 22 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking gisteren
Afbeelding
Geloofsontmoeting 26 apr, 12:00
Afbeelding
Magenta exposeert 26 apr, 10:00
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00