Dirigent Leon van Veen.
Dirigent Leon van Veen. Foto: ARIENEFOTOGRAFIE

Paaszang: Samen zingen we ‘Hallelujah’

Algemeen

‘Together we sing hallelujah!’ En dat is precies wat gospelkoor El Shaddai en interkerkelijk koor Promising Voices gaan doen. Zaterdagavond 2 maart is de katholieke kerk in Montfoort het decor van de eerste Paaszang 2024. Drie weken later volgt het tweede concert in de Ontmoetingskerk in Bodegraven op zaterdagavond 23 maart.

De voorbereidingen en de kaartverkoop zijn in volle gang. Naast de wekelijkse repetities oefenden beide koren een keer ‘uit en thuis’, zowel voor kennismaking als muzikale afstemming. “Gaaf om te horen dat een lied nog mooier klinkt en nog beter binnenkomt als je het met meer mensen zingt. Kun je nagaan als straks bijna 120 man dit in een volle kerk zingen”, zegt dirigent Leon van Veen, “kippenvel!”

In tijden van oorlog en oplopende spanningen in de wereld is het goed om met elkaar te zingen over de vergeving van onze zonden en de wederopstanding van Jezus. Beide koren nemen je, onder leiding van dirigent Leon van Veen, mee in het lijden van Jezus, zijn strijd aan het kruis én zijn opstanding. ‘Hij leeft voor eeuwig, amen!’.

Het koor wordt muzikaal begeleid door piano, basgitaar, drums, hobo, dwarsfluit en strijkkwartet. Het repertoire is gevarieerd, van klassiek tot uptempo, afgewisseld met samenzang. Toelichting bij de, zowel Engelstalige als Nederlandse, nummers komt van eigen koorleden.

Beide concerten starten 20.00 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via zingenindekerk.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 24 minuten geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00