Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne. Foto: pr

Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig

Sjoukje Dijkstra

De voetbalmeiden van de MO11-1 beleefden afgelopen week een ware rollercoaster aan emoties op het veld. Na een krachtige comeback in de laatste wedstrijd stonden ze bovenaan in de competitie. Met een indrukwekkende 8-5 overwinning wisten ze de koppositie te veroveren.

Met 12 punten op zak en nog één wedstrijd te gaan, stond het team voor een cruciale uitdaging. Tegenstander Maarssen MO11-1 was de laatste horde op weg naar het kampioenschap. Een gelijkspel zou genoeg zijn, maar Maarssen wilde ook winnen om op doelsaldo kampioen te worden.

De wedstrijd begon echter niet zoals gehoopt voor Montfoort S.V. ‘19. Binnen tien minuten stond het al 2-0 voor Maarssen. Maar het tij keerde. Ondanks de sterke tegenwind zetten de Montfoortse speelsters Maarssen flink onder druk. Het sterke verdedigingswerk zorgde ervoor dat grote kansen uitbleven. Na 25 minuten werd de inzet beloond met een prachtige vrije trap van Jasmijn, waardoor de spanning terugkeerde.

In de tweede helft was het vooral Montfoort dat het spel domineerde. Met de wind in de rug bestookten ze het vijandige doel keer op keer. Ondanks het goede keeperswerk van Maarssen slaagde Eva erin om vanaf vijftien meter de bal slim over de keeper te schieten.

Hoewel Montfoort vele kansen creëerde, lukte het hen niet om nogmaals te scoren. Gelukkig was de 2-2 eindstand genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. Dit werd uitbundig gevierd door de meiden in de kantine, onder het genot van hapjes en drankjes.