Pieter van Vlaardingen geeft instructies.
Pieter van Vlaardingen geeft instructies. Foto: Hanneke Stoof

Nieuwe duofiets voor Linschoten

Algemeen

Hanneke Stoof

In de hal van ‘De Brede Vaart’ staat hij te schitteren, de nieuwe duofiets voor Linschoten. Hij is versierd met ballonnen en slingers en er hangt een slinger met foto’s van fietstochten. Teammanager Welzijn Andrea du Pau en vrijwilligerscoördinator Marianne White van de SWOM heten alle belangstellenden welkom tezamen met het bestuur van stichting ‘Vrienden SWOM’.

Ton Bunnik, penningmeester van de ‘Stichting Vrienden SWOM’ legt uit hoe het gelukt is om het geld voor een nieuwe fiets bij elkaar te krijgen. Profile de Fietsspecialist Olaf Selderbeek uit Montfoort heeft de fiets geleverd en ook mee gesponsord. Daarnaast zijn er sponsors gevonden in ‘De Ondernemers Vereniging Linschoten’, de ANWB, een Kringloopwinkel uit Bodegraven Reeuwijk, Rabo-clubsupport, Montfoort Vitaal en er zijn donaties gedaan door Linschotenaren.

Ben van Zutphen, voorzitter van ‘Stichting Vrienden SWOM’ vertelt dat de oude fiets echt aan vervanging toe was. Er waren al eens mensen gestrand met de oude fiets.

In de eerste versnelling

Marianne White van de SWOM bedankt het bestuur van stichting ‘Vrienden Swom’ en de sponsors voor de totstandkoming en er worden bloemen uitgedeeld.

Vrijwilliger Johanna Blankestein mag samen met haar vaste passagier Leidy Leigraaf de fiets officieel in gebruik nemen. De functies van de fiets worden uitgelegd en daar fietsen de dames, in de eerste versnelling, door het lintje heen.

Dan worden er glazen ‘champagne’ rondgedeeld en er wordt geproost. Ben van Zutphen wenst de fiets mooie kilometers toe en doopt de fiets met een beetje champagne.

Een eigen duofiets voor Linschoten

Janneke Severs-Hilgeman is ook bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig. “Indertijd, we spreken over 2007, maakte ik deel uit van het bestuur van Rode Kruis kerngroep Linschoten en Omstreken. Een eigen duofiets voor Linschoten was mijn wens, en dat was het begin van een samenwerking van SWOM en Rode Kruis kerngroep Linschoten. Samen zijn we aan de slag gegaan om een eigen fiets te realiseren. Sponsors werden gevonden in Stichting Gezondheid en Welzijn Linschoten, het Rabo Stads- en dorpsfonds, Rode Kruis afdeling Stichts Weidegebied en hoofdsponsor de firma P.A. Severs handel en transport in klei. De allereerste duofiets werd in juni 2008 in gebruik genomen. Als ik nu een duofiets in de omgeving van het dorp zie geniet ik daar elke keer weer enorm van.”

Pieter van Vlaardingen is al sinds 2008 als vrijwilliger betrokken bij het duofietsen in Linschoten. Van Vlaardingen regelt de bezetting van de fietsen. “Iedere vrijwilliger heeft een vaste passagier”, legt hij uit. “Momenteel zijn er twaalf vrijwilligers en evenveel enthousiaste passagiers. Iedere vrijwilliger heeft zijn eigen vaste dagdeel maar doordat wij nu weer over twee fietsen beschikken kan er toch wel eens geschoven worden.”

Wilt u ook duofietsen in Linschoten? Neem contact op met SWOM voor meer informatie, bel 0348 469109.

Ton van Bunnik.
Marianne White van SWOM feliciteert Ben van Zutphen.
Ben van Zutphen 'doopt' de nieuwe fiets.
Dames Blankestein en Leigraaf fietsen door het lint.
Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 28 minuten geleden
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 1 uur geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 2 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 7 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 10 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort gisteren
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal gisteren
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 8 mei, 17:00