Burgemeester Beenakker tijdens het interview.
Burgemeester Beenakker tijdens het interview. Foto: Cees Reichard

Drukbezochte Nieuwjaarsreceptie gemeente Krimpenerwaard

Algemeen

Cees Reichard

Burgemeester Beenakker: “In 2024 veel verbinding met elkaar hebben en elkaar opzoeken”

Op donderdag 11 januari vond in Theater Concordia in Haastrecht de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Krimpenerwaard plaats. Veel inwoners waren naar Concordia gekomen om burgemeester en wethouders de beste wensen voor het nieuwe jaar toe te wensen. Tevens was het een prachtige gelegenheid om met de nieuwe burgemeester Hans Beenakker kennis te maken.

Vanaf 8 uur werd de nieuwe burgemeester geïnterviewd. Dit ging aan de hand van vragen die de bezoekers aan het begin van de avond op een kaart konden schrijven. Beenakker vertelde dat het burgemeesterschap heel leuk werk is en dat hij daarnaast graag naar het theater en musea gaat. Voorts is hij een sportliefhebber. Hij vond het fantastisch dat hij op dinsdagmiddag in Ammerstol is gaan schaatsen. Voorts waren er vragen over de gezinssamenstelling, zijn levensloop en hobby’s.

Vrijwilligers

De schoonheid van het gebied is voor Beenakker de kracht van de Krimpenerwaard. De gemeente ligt in de Randstad waar veel rust, ruimte en groen is. Het is hem opgevallen dat de inwoners zo betrokken zijn bij het wel en wee van de gemeente. Ze weten van aanpakken en resultaten te bereiken en dat allemaal met o.a. hulp van de vrijwilligers. Het interview eindigde met zijn nieuwjaarswens waarin hij zei dat we samen er een mooi nieuw jaar van gaan maken en dat we heel veel verbinding met elkaar zullen hebben. Voorts riep hij iedereen op om elkaar op te zoeken. Daarna hief hij met de aanwezigen het glas op het nieuwe jaar.

Kernkrimpje

Polderdichter Jorris Hoste had speciaal voor de burgemeester het gedicht ‘Kernkrimpje’ geschreven. Een krimpje is een ultrakort gedichtje. Om de kersverse burgemeester te helpen om de kernen te leren kennen had de dichter voor elke kern een krimpje geschreven, want elke kern heeft een eigen karakter.

Het krimpje voor de parel van de Krimpenerwaard, Vlist had hij: ‘Hoe prachtig is het dichter bij Vlist’. In Haastrecht is het geheim onthuld, maar ze houden het lekker geheim. Vandaar het volgende krimpje: ‘Het publieke geheim van Haastrecht’. Met deze vermakelijke krimpjes kwam een eind aan een bijzonder officieel gedeelte.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 14 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 16 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00