Afbeelding
Foto: pr

Jupiter zet volgende stap op weg naar promotie

Algemeen

Een mooie zaterdag voor volleybalteam Jupiter Heren 1. Zelf won het team met 4-0 bij VSTS. Daarnaast zag het de directe concurrenten Vollingo en Enervo punten verspelen. Waar koploper AVV Keistad een straatlengte voorsprong heeft, vechten deze drie teams om plek twee en drie. De plekken die recht geven op promotie naar de derde divisie. Enervo speelde zijn wedstrijd al op vrijdagavond. Tegen het laag geklasseerde Vives liet het team één belangrijke set liggen. Ook Vollingo liep averij op, het team uit Gouda verloor met 3-1 van Taurus. Het enige team dat geen punten liet liggen was Jupiter.

In Bodegraven was het zaak om de goede reeks van afgelopen drie wedstrijden voort te zetten. Met de terugkeer van spelverdeler Jop Verweij kon Rik Maaijen terugkeren op zijn vertrouwde libero positie. De verdere basis bestond uit Giel van der Wijden, Remco Venhof, Ruben Hogendoorn, Robin van der Laan en Corjan Harkes. De eerste set verliep probleemloos. Met de 19-25 stand werd de verhouding tussen beide teams goed weergegeven. Jupiter speelde niet bijzonder goed volleybal, maar maakte weinig fouten.

Set twee en drie leverde beide spannende eindfases op. VSTS begon meer risico te nemen met de service. De druk op de passlijn van Jupiter zorgde ervoor dat de mannen uit Oudewater de middenaanval weinig konden benutten. Passer lopers Ruben Hogendoorn en Robin van der Laan werden hierdoor veel gezocht en wisten ook vaak de punten binnen te halen. Toch bleef VSTS goed bij, vooral op de diagonaal wisten ze veel punten te scoren. In de eindfase van de set was er een welkome versterking vanaf de bank nodig om de set binnen te halen. Robert de Vries kwam erin op de diagonaal en maakte de belangrijke laatste punten. Hetzelfde verloop was zichtbaar in de derde set. Met de standen 23-25 en 26-28 pakte Jupiter de 0-3 voorsprong.

De laatste set was een makkelijkere. Met 19-25 was de 0-4 winst een feit. Kort na de wedstrijd kwam het goede nieuws uit Gouda (verlies Vollingo) binnen, wat voor een uitgelaten sfeer zorgde. Jupiter bezet op dit moment plek twee in de competitie. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat zaterdag een thuiswedstrijd in sporthal de Noort Syde op het programma tegen Vives. Om 14:00 zal de volgende stap gezet moeten worden richting een mooi eind van het seizoen.

Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 11 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 12 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 13 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 16 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 18 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes 21 uur geleden
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00
Lopers komen aan bij 't Kruispunt.
Bevrijdingsvuur in Linschoten 7 mei, 18:00