Wisselvallige week voor Jupiter Heren 1

Twee wedstrijden stonden er afgelopen week op het programma voor Jupiter Heren 1. Een thuiswedstrijd tegen Vives uit IJsselstein en een uitwedstrijd tegen Enervo in Doorn. Met het doel plek drie te behouden was Vives de eerste tegenstander.

Een volledig fitte selectie wist een goede en stabiele wedstrijd af te leveren. Uitblinker Remco Venhof zorgde voor veel belangrijke punten met een aantal mooie harde aanvallen. Vives werd met 3-1 (28-26, 25-13, 27-29 en 25-22) verslagen.

Met plek drie stevig in handen reisde Jupiter afgelopen zaterdag af naar Doorn voor de wedstrijd met Enervo. Hoewel Enervo tiende op de ranglijst staat bleek in de thuiswedstrijd al dat het een tegenstander is die Jupiter niet ligt. Waar Jupiter het moet hebben van spectaculair aanvalsspel en een sterke verdediging, is Enervo een team dat vooral ontregelt met onverwachte keuzes en veel inzet. Een confrontatie tussen twee verschillende stijlen, waarbij Enervo ook nog eens vecht voor lijfsbehoud in de promotieklasse. Coach Arjen Dening had deze keer een beperkte selectie tot zijn beschikking. Naast vaste basiskracht Robert de Vries, die net vader is geworden en dus thuis achterbleef, waren ook libero Rik Maaijen, spelverdeler Henk Maaijen en diagonaal Robin van Achthoven afwezig. Ook binnen de wel aanwezige groep waren er enkele niet fitte spelers. Jordy van Schaik speelt daarbij zijn laatste officiële wedstrijd voor Jupiter en neemt afscheid van het volleybal.

Op voorhand dus een zware dobber voor de mannen uit Oudewater. En dat bleek ook zo te lopen. Een onwennige start zorgde voor miscommunicatie en frustratie in zowel het veld als bij coach Arjen. De eerste twee sets waren duidelijk voor Enervo dat profiteerde van een Jupiter dat vooral tegen zichzelf aan het spelen was. De sets werden verloren met 25-21 en 25-17. Vanaf set drie leken de puzzelstukjes op hun plek te vallen. Met hard werken en veel energie draaide Jupiter de wedstrijd volledig om. De mannen uit Doorn werden flink onder druk gezet met de service en kwamen steeds slechter aan scoren toe. Bij een ruime voorsprong van 23-12 ebde de concentratie iets weg maar alsnog wist Jupiter de comeback officieel in te zetten en met 25-19 de set te pakken.

In set vier speelde zowel Jupiter als Enervo een stabiel eerste gedeelte van de set. Tot 20-20 ging het gelijk op waarna zich een waar spektakel ontvouwde aan het eind van de set. Bij 24-23 was het eerste wedstrijdpunt voor Enervo, maar met een mooie aanval van middenman Giel van der Wijden wist Jupiter dit gevaar nog af te wenden. Vervolgens kreeg Jupiter twee keer de kans zelf de set uit te maken op setpunten. Zoals in de eerste sets van de wedstrijd speelde ook hier de mannen uit Oudewater weer vooral tegen zichzelf en zorgden twee servicefouten ervoor dat Enervo hoop mocht blijven houden. Hierop volgden wederom twee wedstrijdpunten voor Enervo, maar met goede stabiele aanvallen wist Jupiter ook uit deze situatie te ontsnappen. Een ware slijtageslag met lange rally’s eindigde uiteindelijk op setpunt voor Jupiter, een blokkering zorgde voor de 31-33 einduitslag in set vier.

Set vijf moest de beslissing brengen en leek door het momentum een prooi voor Jupiter te worden. Niets was echter minder waar. De energie leek volledig weg bij de al niet fitte spelers en wisselmogelijkheden waren er nauwelijks. Met een duidelijke 15-8 wist Enervo de set en dus de wedstrijd te winnen.

Komende zaterdag in sporthal de Noort Syde staat om 18.00 uur de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen Vollingo.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 14 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 16 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00