Afbeelding
Foto: pr

Jupiter klimt plek omhoog in strijd om promotie

Algemeen

Zaterdag stond de derby tussen Jupiter en VCH uit Haastrecht op het programma. Jupiter stond voorafgaand stabiel op plek vier, achteromkijken hoeft nauwelijks meer na de vorige zege op de Waterlanders. Als er naar boven gekeken wordt, is er nog veel mogelijk. Zowel plek drie als plek twee zijn nog haalbaar. De strijd om een top drie notering (wat promotie naar de derde divisie betekent) zal zodoende de komende weken uitgevochten worden door Vollingo, Enervo en de mannen uit Oudewater.

Eerste horde was afgelopen zaterdag dus VCH, een laag geklasseerde tegenstander doordat er twee keer de maximale puntenaftrek is toegekend. Bij Jupiter ontbraken vaste spelverdelers Jop en Mattijs door vakanties. Dit betekende dat Rik Maaijen als spelverdeler startte. De andere starters waren Corjan Harkes, Robert de Vries, Ruben Hogendoorn, Giel van der Wijden en Remco Venhof. Deze basis moest het zonder wissels stellen. Passer loper Robin van der Laan haakte geblesseerd af na de warming up.

Gesteund door een volle tribune startte Jupiter erg sterk. De hoge servicedruk zorgde ervoor dat VCH niet in het spel kwam. De gasten uit Haastrecht speelden een ‘alles of niets’-spelletje in de aanval wat resulteerde in een hoge foutenlast en dus gratis punten voor Jupiter. De eerste twee sets waren zo al snel een prooi voor Jupiter. 25-14 en 25-13. Uitblinker deze sets was Corjan Harkes die veel punten scoorde op de diagonaal.

Set drie was een ander verhaal. VCH startte sterk en bij Jupiter leek na twee makkelijke sets de concentratie wat weg te ebben. Een vroege voorsprong van 4 punten voor VCH zorgde ervoor dat Jupiter een tandje bij moest schakelen. De achterstand werd door goed serveerwerk van Giel van der Wijden halverwege de set weggewerkt. Een voorsprong opbouwen zat er echter niet in tot 22-22 aan toe. Echt spannend werd het daarna echter niet, de sterk spelende Robert de Vries eiste de laatste ballen op en scoorde deze feilloos. De manier waarop maakte indruk, snoeiharde aanvallen op het moment dat het echt moet. Een duidelijk teken van een team in vorm. De laatste set bracht weinig grote problemen. Met 25-21 werd ook deze binnengehaald. De 4-0 winst, en de daarbij horende 5 punten is een belangrijke stap richting promotie voor Jupiter.

Volgende week staat wederom een wedstrijd tegen VCH op het programma. Ditmaal verplaatst de confrontatie zich naar Haastrecht. Om 16.30 uur in sporthal Concordia.

Afbeelding
Herdenken? 1 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 4 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 18 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 19 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 20 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 23 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen gisteren
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00