Jupiter Heren 1 zet zegereeks voort

Met een voorlopig derde plaats op de ranglijst maakt Jupiter Heren 1 een uitstekend eerste seizoen door in de promotieklasse. Het vorig jaar gepromoveerde team moest een maand geleden nog voorzichtig naar de degradatiezone kijken op een achtste plek maar heeft met een indrukwekkende zegereeks de weg naar boven weer ingezet. Na twee overtuigende overwinningen tegen Protos werd afgelopen dinsdag ook Taurus uit Houten verslagen (3-2).

Vol vertrouwen reisde Jupiter afgelopen zaterdag daarom af naar VV Utrecht. In sporthal de Galgenwaard kon coach Arjen Dening wederom niet over een volledig team beschikken. Zonder wisselmogelijkheden begonnen Robert de Vries en Remco Venhof op het midden, Ruben Hogendoorn en Robin van der Laan op de passer loper positie, Henk Maaijen als setupper, Corjan Harkes als diagonaal en Rik Maaijen als libero.

Gesteund door de nodige meegereisde supporters begon de wedstrijd tegen het vooraf gelijkwaardig ingeschatte team uit Utrecht. Jupiter beleefde een goede energieke start. De passlijn onder leiding van libero Rik stond stabiel wat de nodige rust gaf. Met een aantal uitstekende verdedigende acties in het achterveld konden de aanvallers aan het net vrijuit spelen. Vooral Robin en Robert waren op dreef, met de snoeiharde aanvallen wist Utrecht zich geen raad. Een duidelijke uitslag aan het eind van de eerste set, 15-25.

Vanaf de tweede set kwam VV Utrecht beter in hun spel en werd Jupiter slordiger. Gedurende de set had Utrecht steeds een kleine voorsprong van drie punten. Aan het einde van de set ging het weer gelijk op. VV Utrecht had uiteindelijk twee setpunten. Door één servicefout en een sterk blokpunt van Robert werden deze weggewerkt. Wederom Robin en Robert maakten de laatste twee punten waardoor de set met 25-27 werd binnengehaald.

Traditiegetrouw was set drie een lastige. De focus leek wat weg te zijn en Utrecht zette de passlijn van Jupiter flink onder druk. Door sterk aanvallend spel bleef Jupiter nog wel dichtbij maar uiteindelijk wist Utrecht aan het langste eind te trekken en pakte het de set met 25-23.

De laatste set kwam Jupiter beter voor de dag. Door hard werken in de verdediging en een goede blokkering wisten de mannen uit Oudewater snel uit te lopen. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. De set werd met 20-25 gewonnen en daarmee ook de wedstrijd met 1-3. Een mooie winst van een team dat goed draait de laatste weken.

Zaterdag 18 maart speelt Jupiter een thuiswedstrijd om 17:00 uur in sporthal de Noort Syde tegen Vives uit IJsselstein. Een spannende wedstrijd tussen twee teams in vorm.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 14 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 16 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00