Sterk begin van het seizoen voor uitgedund Jupiter Heren 1

Voor de volleyballers van Jupiter heren 1 is het seizoen overtuigend gestart. Het team, dat wederom onder leiding staat van coach Arjen Dening, eindigde vorige jaar op een knappe derde plek in de promotieklasse. Toch lijken de mannen dit jaar de verwachtingen iets te moeten bijstellen. Met het stoppen van de twee ervaren spelers Jordy van Schaik en Henk Maaijen worden de mogelijkheden voor coach Arjen minder. Daar bovenop revalideert passer-loper Robin van der Laan nog van een schouderoperatie en zal pas de komende maanden volledig kunnen aansluiten bij het team.

Zodoende begon Jupiter twee weken geleden met enkel een basisteam tegen de gedoodverfde titelkandidaat AVV Keistad uit Amersfoort. De tegenstander die afgelopen seizoen op een wonderbaarlijke manier is gedegradeerd zei koste wat het kost te willen promoveren dit jaar. Dat bleek ook in de eerste set. Met stabiel volleybal en een goede servicedruk wist AVV Keistad de eerste set met 25-16 binnen te halen. Vanaf set twee wist Jupiter echter een tandje bij te schakelen en met vooral een uitstekende blokkering veel punten binnen te halen. Een gefrustreerd AVV Keistad moest de tweede set aan Jupiter laten met 24-26. Hetzelfde gebeurde in set drie, Jupiter bleef prima volleyballen en kreeg op 24-22 twee setpunten. Door slordigheden werden deze niet benut en pakte de ploeg uit Amersfoort alsnog de derde set. In set vier brak het ontbreken van wissels Jupiter op. De energie sloop uit het team waardoor de laatste set kansloos met 25-16 verloren ging (3-1).

Afgelopen vrijdag stond ook de tweede wedstrijd op het programma, dit keer uit tegen Taurus uit Houten. Ook hier was de bezetting mager met alleen Robin van der Laan op de bank die maximaal één set kon spelen. De tegenstander was dit keer minder sterk. Jupiter had continue de overhand en wist set na set binnen te halen. Een overmacht aan aanvallende kracht zorgde voor moedeloosheid bij Taurus. De wedstrijd eindigde in een goede 0-4 overwinning voor Jupiter dat zo een sterke seizoenstart beleeft.

De seizoenstart die, ook door het niet beschikbaar zijn van sporthal de Noort Syde (hier werden vluchtelingen opgevangen), wat turbulent begon heeft nog geen schade opgeleverd in de stand. Op dit moment staat Jupiter vierde. De volgende wedstrijd staat vrijdag 20 oktober op het programma. Dan spelen de mannen tegen Vives uit IJsselstein alweer hun derde uitwedstrijd op rij.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 12 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 14 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 17 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00