Jupiter heren pakken winst in spektakelstuk

Zaterdagmiddag stond voor de volleyballers van Jupiter heren 1 een thuiswedstrijd tegen Enervo op het programma. Jupiter, dat de laatste drie wedstrijden heeft verloren en daardoor onder andere uit de bekercompetitie ligt, was extra gemotiveerd om voor het thuispubliek de punten te pakken tegen het iets lager geklasseerde Enervo.

Met Ruben Hoogendoorn, Robert de Vries, Robin van der Laan, Giel van der Wijden, Henk Maaijen, Corjan Harkes en Rik Maaijen in de basis was er toch een onwennig begin in de eerste set. Onder andere door een hoge servicedruk moest spelverdeler Henk Maaijen de nodige meters afleggen om de matige pass tot iets bruikbaars te verwerken. In een spannend slot trok Enervo aan het langste eind en pakte de eerste set met 22-25. Vanaf de tweede set kwam er meer rust in het spel van Jupiter. Met de opdracht een hogere servicedruk te genereren kregen ze meer grip op Enervo. Het solide spel en de weinige fouten zorgde voor zowel winst in de tweede als in de derde set voor Jupiter (25-19 en 25-20). De vierde set leek lang in de richting van Enervo te gaan. Met een voorsprong van 21-16 leek Jupiter zich al in te stellen op een vijfde beslissende set. Een indrukwekkende serie sprongservices van Robin van der Laan en meerdere mooie blokpunten zorgden voor de ommekeer. Het leidde uiteindelijk tot een setpunt voor Jupiter op 25-24. Door een cruciale foutservice op setpunt gaf Jupiter het alsnog weg en pakte Enervo toch de set met 25-27. Een beslissende vijfde set moest gespeeld worden en met al bijna twee uur op de klok waren de grootste krachten bij beide teams al enigszins weg. Een sterk begin van Jupiter zorgde halverwege de set bij een stand van 8-3 voor de kantwissel. Punt voor punt wist Enervo echter terug te keren in de wedstrijd. Mede door enkele snoeiharde aanvallen van Remco Venhof bleef het gelijk opgaan tot 13-13. Een foutservice van Enervo en een blokkering van Ruben Hoogendoorn en Robin van der Laan zorgde voor de 15-13 en zo ook voor de 3-2 winst voor Jupiter. Met nog één wedstrijd op het programma is de winsterstop dichtbij. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Vollingo uit Gouda.