Jupiter Heren 1 klimt op de ranglijst

Het eerste herenteam van Jupiter kent een stroeve start van het seizoen. Waar vorig seizoen op een goede derde plek werd afgesloten, wist Jupiter nu slechts twee van de eerste vijf wedstrijden te winnen. Blessures en een krappe bezetting op de setup- en middenpositie zorgden ervoor dat er weinig wisselmogelijkheden waren.

Zaterdag stond er dus een belangrijke wedstrijd op het programma tegen VSTS uit Bodegraven. Spelverdeler Jop Verweij was afwezig waardoor libero Rik Maaijen zijn positie over moest nemen. Daarbij kon coach Arjen Dening voor het eerst weer een beroep doen op passer-loper Robin van der Laan na een schouderoperatie.

Een belangrijke wedstrijd dus voor Jupiter. VSTS, dat laag op de ranglijst staat, moest voor de thuisspelende mannen van Jupiter winst opleveren om aan te haken in de strijd om promotie. De urgentie was vanaf het begin meteen duidelijk, na een kleine achterstand van 4 punten kwam Jupiter steeds beter in het, voor hun zo typerende, spel. Indrukwekkende aanvallen van onder meer Remco Venhof en Robert de Vries zorgden voor snelle punten in het voordeel voor Jupiter. De eerste set bleef lang gelijk opgaan en eindigde in 25-23 voor de thuisploeg.

Toch was het verweer van het team uit Bodegraven niet gebroken. Met harde aanvallen en een sterke servicedruk was er wederom een voorsprong voor VSTS in set twee. Jupiter bleef gevarieerd spelen onder leiding van spelverdeler Rik Maaijen, die vooral de middenaanvallers goed in stelling wist te brengen. Bij een stand van 20-20 bleek Jupiter net wat stabieler te zijn op de belangrijke punten. Ook deze set werd winnend afgesloten (25-21). Het wedstrijdbeeld veranderde nauwelijks in de twee volgende sets. Met verse krachten vanaf de bank ging zowel set drie als set vier lange tijd gelijk op. De ervaring in het team zorgde er in beide sets voor dat Jupiter aan het langste eind trok (25-23 en 25-23).

Een zeer welkome 4-0 winst, en dus de volle vijf punten, voor het vlaggenschip van Jupiter. Door de winst stijgt de ploeg naar plek vier. Dit jaar promoveren er drie teams direct naar de derde divisie. Nummer vier speelt een promotiewedstrijd. Jupiter heeft als doelstelling bij de eerste vier te eindigen. De volgende wedstrijd is op 25 november tegen directe concurrent Vollingo uit Gouda. Ook dit is een thuiswedstrijd en zal worden gespeeld om 16:00 in sporthal De Noort Syde.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 13 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 15 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 18 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00