Sterk Jupiter heren 1 walst over Waterlanders heen

Zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen de Waterlanders in het teken van aanhaken of afhaken bij de top drie in de promotieklasse. Op verliespunten stonden de ploegen vooraf nagenoeg gelijk. De heenwedstrijd resulteerde in een spannende 3-2 winst voor de volleyballers van Jupiter. Alle ingrediënten voor wederom een spannende wedstrijd waren dus aanwezig.

Niets bleek echter minder waar. Jupiter schoot uit de startblokken en pakte al snel een duidelijke voorsprong. Onder leiding van libero Rik Maaijen was er de nodige rust in de verdediging. Hierdoor werd er een stabiele basis gelegd voor de aanvallers. Passes kwamen goed aan waardoor spelverdeler Jop Verweij makkelijk gebruik kon maken van alle aanvallers. De eerste set ging zodoende met 18-25 naar de mannen uit Oudewater.

Deze vorm wist Jupiter ook in set twee en drie voort te zetten. Het team uit Nieuwkoop wist zich geen raad met de hoge servicedruk van Jupiter. Vooral aanvallers Remco Venhof en Robin van der Laan wisten veel punten binnen te halen met soms indrukwekkende aanvallen. Met wederom 18-25 en 14-25 kwam Jupiter zodoende op een meer dan terechte 0-3 voorsprong. Een terechte, maar toch ook enigszins onverwachte voorsprong. Jupiter speelde als team erg sterk, en bij vlagen ook zeer spectaculair, volleybal. Ook passer-lopers Ruben Hogendoorn en Robert de Vries scoorden bijna alle ballen die ze kregen.

In set vier was het zaak om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Jupiter startte zoals het de eerste drie sets speelde. Een duidelijke voorsprong werd opgebouwd tot 18-22. Toch sloop er wat onzorgvuldigheid in het team. Waterlanders kwam nog terug tot 20-22 maar wist niet door te drukken. Zo was ook de laatste set een prooi voor Jupiter. De 0-4 overwinning levert vijf punten op in de strijd om een top drie notering.

Op dit moment staat Jupiter vierde met twee verliespunten achterstand op Vollingo en één verliespunt op Enervo. In een spannend slot van de competitie zal blijken of Jupiter goed genoeg is om te promoveren naar de derde divisie. De volgende thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 17 februari in sporthal de Noort Syde.