Sofie op pony Morris.
Sofie op pony Morris. Foto: pr

Mooie combinaties

Algemeen

“Wat een saamhorigheid en mooie combinaties op deze manege” aldus de jury tijdens de FNRS-wedstrijd op zaterdag 17 februari op Hippisch Centrum de Lange Linschoten.

In de F2 waren er vier combinaties. De eerste plaats ging naar Yara op Apple. Ze behaalde 217 punten. Yfke en Boy werden tweede met 213 punten. Lana ging van start op de nog onervaren Morris. Dit verliep niet volgens plan maar gelukkig was de ervaren pony Boy beschikbaar voor een herstart. Lana behaalde een derde plek met 212 punten. Taylor sloot deze klasse af samen met Apple met een vierde positie en 212 punten.

Voor de klasse F3 waren er ook vier deelnemers aan de start. Fiep verscheen niet met haar geliefde pony Bambi maar met Lina. Dit was niet zonder succes. Helaas net geen dagwinnaar maar met 222 punten liet de combinatie een prachtige proef zien en werd zo eerste. Naomi op Cisco werd tweede met 217 punten. Ook Oliva had gekozen voor Cisco en werd met slechts 3 punten verschil derde. Èn met slechts 1 punt verschil werd Alex op Zorro vierde.

Hailey en Anton lieten een geweldige harmonieuze proef zien in de F4. De jury beloonde dit met maar liefst 224 punten. Hiermee werd Hailey eerste in deze klasse en is zij ook de dagwinnaar van deze wedstrijd. Bente en Zorro werden tweede met 220 punten. Sanne had gekozen voor Veertje en deze combinatie ging soepel en vloeiend door de baan. Dit leverde een derde plek op met 213 punten. Anna op Boy werden vierde met 210 punten.

Ondanks dat Dieke haar handen vol had aan pony Zorro in de F5, lieten ze toch hele mooie stukken in hun proef zien. Dit waardeerde de jury met 216 punten en een eerste plek. Anne had uiteraard gekozen voor haar grote favoriet, Share. Zij werden tweede met 201 punten.

In de F6 was alleen Sofie aangemeld op Morris. Sofie moest alle zeilen bijzetten om Morris bij de proef te houden. Zij kregen van de jury 212 punten.

In de F7 kwam alleen Benthe aan de start met Mandour. De prachtige Mandour is een paard met veel passie en temperament. Benthe moest ook scherp en alert rijden om Mandour bij de proef te houden. Toch liet de combinatie ook hele mooie stukken zien. Zij kregen uiteindelijk 205 punten voor de proef.

Soepel en elegant zo kan de proef van Jytta op Jessy in de F8 het beste omschreven worden. Dit zag de jury ook en de combinatie kreeg 223 punten en werden hiermee eerste. Chayenne op Skye werd tweede met 216 punten

Tessa had deze keer voor haar proef in de F9 gekozen voor Veertje. Een mooie, elegante proef werd er door de combinatie gepresenteerd aan het publiek en zij werden zo eerste met 218 punten. De tweede plaats met 210 punten was voor Jackie op Mandour.

De volgende FNRS-wedstrijd is op zaterdag 20 april.

Afbeelding
Herdenken? 3 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 6 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 20 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 21 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 22 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen gisteren
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 8 mei, 12:00
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00