Nora te zien op Cisco werd eerste en dagwinnaar.
Nora te zien op Cisco werd eerste en dagwinnaar. Foto: pr

FNRS-dressuurwedstrijd

Algemeen

Zaterdag 26 november was alweer de laatste FNRS-dressuurwedstrijd van dit jaar bij Hippisch Centrum De Lange Linschoten. Er was een lange startlijst en daarom startte de eerste deelnemer al vroeg.

In de F2 kwamen er drie ruiters aan de start. Olivia had gekozen voor de altijd stabiele en ervaren Dios. Dat wierp zijn vruchten af want de combinatie werd eerste met 220 punten. Met slechts 3 punten verschil werd Emma op Boy tweede. Olivia, ook op Boy, werd derde met 211 punten.

In de F3 waren verreweg de meeste deelnemers. Maar liefst elf combinaties kwamen uit in deze klasse. De goedlachse en vrolijke combinatie Nouk en Zorro lieten een keurige proef zien en werden maar liefst beloond met 228 punten en werden daarmee eerste. Lola op Share werd tweede met 222 punten. Bente en Dios reden ook een mooie proef en werden derde met 215 punten. Op pony Apple kwam Hailey aan start en deze combinatie werd vierde met 213 punten. Stella op Share kreeg van de jury 212 punten en werd daarmee vijfde. Naomi had voor haar proef gekozen voor Tinky Winky maar deze was iets te fris tijdens het losrijden en daarom verscheen ze aan de start op Apple. Ze werd uiteindelijk zesde met 210 punten. Jada had voor haar proef gekozen voor Jessy. Jada wist de altijd enthousiaste Jessy toch mooi rond te sturen en kreeg voor hun proef 208 punten. De achtste plaats ging naar Lune op Zorro met 207 punten. Anna op Boy kreeg ook 207 punten en werd negende. Fee reed op Tinky Winky en werd tiende met 206 punten. Alex had gekozen voor de voorwaartse Bambi. In de proef liet Bambi iets te veel van zijn vlotheid zien en moest Alex alle zeilen bijzetten om dit goed bij te sturen. Ze werden hekkensluiters van deze klasse met 199 punten.

In de F4 had Nora gekozen voor Veertje. Deze bleek helaas op dat moment ‘not fit to compete’ en hierdoor moest Nora op het allerlaatste momentje overstappen op Cisco. Dat bleek een gouden zet want de combinatie werd eerste en dagwinnaar met maar liefst 231 punten. Floortje en Share werden tweede met 220 punten. Met slechts één punt verschil werd Florien op Skye tweede met 219 punten. Dieke deed mee op haar eigen pony Foxy. De onervaren Foxy keek zijn ogen uit maar toch reed de combinatie een mooie proef en werden ze vierde met 214 punten.

Alleen Bo kwam aan de start in de klasse F5. Zij kreeg voor haar proef op Apple 203 punten en werd daarmee automatisch eerste.

Elodie op Zorro liet een prachtige proef zien en werd eerste in de F6 met 225 punten. Sofie op Apple werd tweede met 220 punten. Ook met 220 punten ging de derde plaats naar Benthe op Aisha. Yara op Bambi werd vierde met 212 punten. Liz had gekozen voor Skye maar de combinatie had wat slordigheidjes waardoor ze uiteindelijk eindigde op de vijfde positie met 201 punten.

In de F7 ging het tussen de combinaties Tessa op Cisco en Danique op Share. Het was uiteindelijk Danique die er met de eerste plaats vandoor ging met 217 punten. Tessa werd daardoor tweede met 214 punten.

Alleen Jacky met Aisha kwam uit in de F8 en lieten een mooie harmonieuze proef zien en kregen hiervoor 215 punten van de jury. Zij behaalde dus een eerste plaats.

Daphne en Fantomas kregen voor hun proef in de F10 220 punten. Omdat zij ook als enige gestart waren in deze klasse werd de combinatie hiermee ook automatisch eerste.

21 januari is de volgende FNRS-dressuurwedstrijd waarbij het publiek uiteraard ook weer van harte welkom is.

Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 30 minuten geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 14 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 15 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 16 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 19 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 21 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes gisteren
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00