Fee te zien op pony Boy.
Fee te zien op pony Boy. Foto: pr

Nora op Veertje danste door de baan en werd dagwinnaar

Algemeen

Zaterdag 15 april was er een FNRS-dressuurwedstrijd op Hippisch Centrum de Lange Linschoten. Enkele ruiters moesten op het allerlaatste moment wisselen van pony omdat zij ingeschreven waren op pony Apple. Deze heeft inmiddels een veulen gekregen en is daarom met verlof. Maar gelukkig konden de andere paarden en pony’s dit oplossen en verscheen iedereen tevreden aan de start

Alleen Emma kwam aan de start in de F2. Zij had Boy geselecteerd voor haar proef. Ze haalde een schitterende score van maar liefst 231 punten.

De F3 had een groot deelnemersveld. De eerste positie ging naar Lola op Zorro. Ze reden een prachtige proef en kregen 232 punten. Met 226 punten werd Bente op Boy tweede. Hailey verscheen aan de start op Anton en dit was een mooie combinatie en werd zo derde met 225 punten. Naomi op Cisco werd vierde met 223 punten. Met slechts één punt verschil werd Anna op Boy vijfde. De zesde plaats, met 220 punten, was voor Fee, ook met Boy. Jada had voor Jessy gekozen voor haar proef en werd met 219 punten zevende. Olivia op Zorro werd achtste ook met 219 punten. Stella verscheen bij de jury met de nog wat onervaren Lina. Zij werden met 217 punten negende. Fiep had gekozen voor de altijd snelle Bambi, die ook deze proef weer lekker vlot wilde doorlopen. Deze combinatie werd tiende ook met 217 punten. De rij werd afgesloten door Alex op Sky. Zij kregen voor hun proef 210 punten.

Floortje en Florien verschenen samen aan de start van de F4. Met slechts één punt verschil werd Florien op Skye eerste met 222 punten en Floortje op Lina tweede met 221 punten.

De winst in de F5 ging naar Maartje op Veertje, die op één punt na geen dagwinnaar werd maar wel een prachtige score behaalde van 234 punten. Pippa op Foxy werd tweede met 217 punten. Bo liet samen met Cisco ook een mooie proef zien en werd derde met 215 punten.

Dagwinnaar met 235 punten was Nora op Veertje. De combinatie danste door de baan. Een proef die de jury kon waarderen met deze mooie punten. Liz werd tweede op Zorro en kreeg ook een hele mooie score van maar liefst 231 punten. Sofie ging er met de derde plaats vandoor op Lina met 229 punten. Benthe had voor haar proef gekozen voor Aicha. Een nog onervaren pony waardoor Benthe niet helemaal de proef kon rijden zoals ze graag zou willen. Zij werd uiteindelijk vierde met 211 punten.

Daphne kreeg voor haar proef in de F7 248 punten.

De overwinning in de F8 ging naar Tessa, die Cisco erg mooi door de proef heen liet lopen. De jury beloonde dit met 222 punten. Met 219 punten werd Elodie op Zorro tweede. De combinatie Danique en Share werden derde met 217 punten. Ook Jackie had haar handen vol aan de onervaren Aicha en kon daardoor niet alles uit de proef halen. Zij werden vierde met 208 punten.

In de klasse B kwam pony Luna twee keer aan de start. Ondanks dat deze pony nog wedstrijdervaring op moet doen liet ze beide keren een goede houding zien. De combinatie Dieke en Luna kregen voor hun proef 176,5 en werden hiermee eerste. Jackie op Luna werd tweede met 174,5 punt

De enthousiaste en vriendelijke jury gaf iedereen een mooi persoonlijk advies mee na hun proef.

Dankzij het fijne voorjaarsweer konden alle supporters ook genieten van alle deelnemers en daarna was in de kantine gezamenlijk de prijsuitreiking.

De volgende wedstrijd staat gepland op 10 juni.

Afbeelding
Herdenken? 4 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 7 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 21 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 22 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 23 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 8 mei, 14:00
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 8 mei, 12:00
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00