Nouk op pony Pipo.
Nouk op pony Pipo. pr

FNRS-dressuurwedstrijd

Algemeen

Zaterdag 19 maart was er voor het eerst sinds lange tijd weer een FNRS-dressuurwedstrijd zonder coronamaatregelen bij Hippisch Centrum De Lange Linschoten. Wat een feest was het meteen. En het was zelfs extra feest want er kon op kraambezoek gegaan worden bij pony Apple die afgelopen week een mooi veulen heeft gekregen. Ruiters en publiek verzamelden zich al vroeg om met elkaar de paarden en pony’s op hun best aan de start te laten verschijnen.

In de F2 verscheen Lune aan de start met Zorro. Voor hun proef kregen zijn 210 punten van de jury.

In de F3 was een groot deelnemersveld en domineerde pony Boy. De eerste plaats was voor Florien op Zorro. Tweede werd Floortje die voor haar proef had gekozen voor Boy. Ook op Boy zat Lola; zij werd derde met 216 punten. Met slechts 1 punt verschil werd Nouk op Pipo vierde(foto) De vijfde plek was voor Ilana op Boy. Voor hun proef gaf de jury 212 punten. De rij werd gesloten door Fee op Zorro met 210 punten.

Maartje was de winnaar in de F4. Zij kreeg voor haar proef op Veertje 226 punten. Anne op Share werd tweede met 215 punten. De bronzen positie was voor Dieke die een frisse en voorwaartse Tinky Winky toch netjes rond liet gaan in de ring en behaalde hiermee 218 punten.

Zeven ruiters hadden zich aangemeld voor de F5. Er kan er maar één de winnaar zijn en dat werd Benthe op Jessy met 224 punten. Sofie had de vlugge Bambi gezadeld maar wist deze goed onder controle te houden en werd zo tweede met 220 punten. Leonie op Anton werd derde met 219 punten Ondanks de spanning van paard Lina kon Sifra toch nog een nette proef rijden en werd vierde met 215 punten. Bo op Boy werd vijfde met 209 punten. Liz had voor haar proef gekozen voor Jessy. Deze bouwde helaas wat spanning op. De combinatie werd zesde met 208 punten. Met 204 punten was de zevende plek voor Pipa op Tinky Winky.

In de F6 was het alleen Tessa die aan de start verscheen. Zij had gekozen voor Cisco en lieten, op een klein bokje van Cisco na, een solide proef zien en reden zo maar liefst 230 punten bij elkaar.

De eerste plaats in de F7 ging naar Daphne op Fantomas met 224 punten. Danique op Share zat hier vlakbij met 222 punten en werd zo tweede. Kayleigh op Veertje wist 217 bij elkaar te rijden en werd derde. De vierde plek was voor Jackie op Tinky Winky met 213 punten. De rij werd gesloten door Ramona op Toon. Zij kregen voor hun proef 210 punten.

In de F10 kwam Guusje aan de start. Guusje had gekozen voor Anton. Tijdens de proef voegde deze zelf wat ‘spice’ toe maar Guusje loste dit keurig op en liet een hele nette proef zien. De jury waardeerde dit met 227 punten.

Pony Apple met veulen Christy.
Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 7 minuten geleden
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 1 uur geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 2 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 7 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 10 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort gisteren
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal gisteren
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 8 mei, 17:00