Jacky Vonk op Zorro (links) en Danique Verheul op Skye (rechts).
Jacky Vonk op Zorro (links) en Danique Verheul op Skye (rechts). pr

Meetmoment Hippisch Centrum

Algemeen

Door de aangescherpte coronamaatregelen konen helaas niet alle leden deelnemen aan het meetmoment van afgelopen zaterdag bij Hippisch Centrum De Lange Linschoten. Maar de leden die zich wel konden aanmelden hadden er enorm veel zin in!

In de F3 steelde pony Boy toch wel de show. De eerste plek met 214 punten was voor Ilana Maaijen op Boy. Ook op Boy kwam Florien Hagoort aan de start, zij kreeg voor haar proef 212 punten van de jury en werd zo tweede. De bronzen positie met 209 punten ging naar Fee van der Swaluw op Tinky Winky. Met slechts 1 punt verschil werd Floortje Braber op Apple vierde. De vijfde positie was voor Lola de Jong op Boy. Voor haar eerste wedstrijd wist zij 206 punten binnen te halen.

De eerste plek in de klasse F4 ging naar Bo Verdouw op Apple met 225 punten. Zij werd met dit aantal dan ook de dag winnaar. De tweede positie werd een gedeelde plek. Anne Heuff liet een keurige stabiele proef zien met Share en kreeg van de jury 220 punten voor haar proef. Met hetzelfde aantal punten kwam Benthe Gelderblom de ring uit. Zij had voor haar proef Jessy gezadeld. Maartje van den IJssel op Cisco werd derde met 215 punten. Ook op Tinky Winky kwam Dieke van Driel aan de start. Alleen gaf Tinky Winky zelf wat extra snelheid aan de proef waardoor Dieke vierde werd met 208 punten.

Yara De Rooij had voor haar F5 proef Zorro gekozen. Deze combinatie pakte goed uit en ze wisten een mooie score te behalen van 220 punten. Met 215 punten werd Tessa Severs op Toon tweede. Als eerste starter van de dag kreeg Leonie Oskam op Anton 210 punten voor haar proef en werd zo derde.

In de F6 ging het tussen Danique Verheul op Skye en Jade van Broekhuizen op Lina. Uiteindelijk ging de eerste plek naar Jade. Hoewel Lina soms wat spanning opbouwde wist Jade haar goed door de ring te sturen en ze kreeg voor haar proef 217 punten. Ook Skye bouwde soms wat spanning op maar dit wist Danique netjes op te lossen en kreeg 208 punten voor haar proef en werd daarmee tweede. Alleen Jacky Vonk kwam aan de start in de F7. Samen met Zorro kreeg zij voor haar proef 217 punten.

In de F10 maakte Guusje van Meerendonk haar debuut. Zij had ook voor Lina gekozen en werd door de jury beloond met 207 punten voor hun proef.

Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 4 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 6 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 14 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00