Lune van Nieuwpoort op Anton.
Lune van Nieuwpoort op Anton. Foto: pr

Warme dag voor zowel de ruiters als de paarden

Algemeen

Wedstrijdverslag van de dressuur op zaterdag 10 juni bij Hippisch Centrum De Lange Linschoten.
Omdat het een warme dag zou gaan worden werd er extra vroeg gestart.
Al in de vroege morgen werden de paarden en pony’s gereed gemaakt door enthousiaste ruiters.

De F3 had maar liefst negen deelnemers aan de start. Lune had gekozen voor Anton. Deze liet zich echter wat makkelijk afleiden door de andere paarden. De combinatie werd negende met 204 punten. De achtste plaats moest gedeeld worden tussen Emma op Boy en Jada op Jessy. Beide kregen 213 punten voor hun proef. Op haar eigen pony Glamour werd Fee zevende met 214 punten. Anna had Boy gezadeld en zij werden beloond met 215 punten. Daarmee werd deze combinatie zesde. Stella had gekozen voor Tinky Winky. Tinky Winky hield er een vlot tempo op na, daar had Stella haar hadden vol aan. Maar toch lieten ze een mooie proef zien en kregen voor hun proef 217 punten. Benthe op Boy werd derde met 219 punten. Pony Apple was terug van haar zwangerschapsverlof en liet meteen zien dat ze terug was om te winnen. Samen met Olivia werd er een keurige proef neergezet en werd de combinatie tweede met 219 punten. Lola had deze keer gekozen voor Zorro. De combinatie was ‘on fire’ en liet een prachtige proef zien en werd eerste met 227 punten.

In de F4 ging de strijd tussen Noek op Zorro en Anne op Share. Ook hier liet Zorro zien dat hij voor de overwinning in de ring was en zo werd de combinatie Noek op Zorro eerste met 222 punten. Anne en Share lieten ook een mooie proef zien en kregen hiervoor 218 punten van de jury.

Florien op Skye werd vierde in de F5 met 215 punten. Pippa op Tinky Winky werd derde met 220 punten. Floortje had de enthousiaste Jessy gekozen voor haar proef. De combinatie liet een harmonieuze proef zien en dit waardeerde de jury met 220 punten. Dieke en Tinky Winky werden net geen dagwinnaar maar werden wel eerste met maar liefst 224 punten.

Door wat kleine slordigheden van de combinatie Bo en Jessy werden zij derde in de F6 met 199 punten. Sofie verscheen met Lina in de ring. De combinatie had er zin in en dit merkte de jury ook op. Met 215 punten werden zij tweede. De eerste plek ging met maar liefst 230 punten naar Nora op Veertje. Wat hun ook de dagwinnaar maakte van deze wedstrijd

In de F8 had Tessa gekozen voor Cisco. Door wat miscommunicatie reden zij niet de proef zoals gehoopt. Maar toch waardeerde de jury deze proef met 219 punten.

Dit was de laatste wedstrijd tot aan de zomervakantie.
Na de vakantie zullen de nieuwe data voor het najaar worden bekendgemaakt.

Afbeelding
Herdenken? 2 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 5 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 19 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 20 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 21 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen gisteren
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 8 mei, 12:00
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00