Afbeelding

Meetmoment bij Hippisch Centrum

Algemeen

Afgelopen zaterdag was er wederom een meetmoment bij Hippisch Centrum De Lange Linschoten. Doordat er een uitbreiding is gekomen op de maatregelen omtrent de meetmomenten konden er nu ook ruiters tot 27 jaar meedoen.

In de F2 was Ilana Maayen alleen. En samen met Dios wist zij een keurige proef neer te zetten en kreeg 216 punten. In de F3 lagen de punten heel dicht bij elkaar en is er een gedeelde eerste plaats voor Alishya van Elleswijk op Dios en Benthe Gelderblom op Jessy. Beide wisten 213 punten voor hun proef te scoren. Met slechts 1 punt verschil werd Ghisele van Dijk op Boy tweede. Ook de derde plek werd een gedeelde plek. Zowel Dieke van Driel op Bambi als Fee van der Swaluw scoorde 207 punten voor hun proef.

Het deelnemersveld in de F4 was groot. Het was pony Tinky Winky die voor de podiumplekken ging. Met 226 punten reed Yara de Rooij op Tinky Winky een prachtige proef en werd hiermee dan ook eerste. De tweede plaats ging naar Pippa Haveman ook op Tinky Winky met 217 punten. Sifra Boele op Arpad kreeg voor haar proef 214 punten. Aan de start van de F5 proef verschenen Sofie Trijssenaar en Noa Hopman. Noa werd met Arpad eerste met 231 punten. Sophie had voor haar proef gekozen voor pony Boy en kreeg 208 punten en werd zo tweede.

Voor haar F6 proef had Danique Verheul gekozen voor Share. De jury kon deze proef en combinatie waarderen en beloonde het met 220 punten. Jackie Vonk verscheen met Tinky Winky aan de start en kreeg 212 punten voor haar proef. In de F7 verscheen Pernille Vriezema op Share en zij kregen voor hun proef 210 punten. Jytta van den Haselkamp had gekozen voor Anton en scoorde voor haar proef 204 punten en werd hiermee tweede. Guusje van Meerendonk reed alleen in de F8 en stuurde Anton naar 208 punten.

Enkele ruiters hadden er ook voor gekozen om een B proef te rijden. De eerste plaats hiervoor was voor de mooie combinatie Sophie van Dam op Fantomas. Zij kregen van de jury 176.5 punten. Met slechts een half punt verschil was de gedeelde tweede plaats voor Emma Rietveld op Anton en Arianne Timmerarends (foto) op Fantomas. Beide reden 176 punten bij elkaar. De derde plaats ging naar Elodie Vervloet op Sky. Zij scoorde 170 punten voor hun proef.

Arianne Fanta.

Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 53 minuten geleden
Afbeelding
Herdenken? 5 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 8 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 22 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 23 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto gisteren
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 8 mei, 14:00
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 8 mei, 12:00