Noek en pony Zorro.
Noek en pony Zorro. pr

Start dresuurwedstrijden

Algemeen

Het was weer even wennen de start van de FNRS dresuurwedstrijden zo na de zomervakantie bij Hippisch Centrum De Lange Linschoten. Dit resulteerde in een prachtige onderlinge ruil van handschoenen en wedstrijdjasjes maar het enthousiasme was bij iedereen aanwezig.

In de F2 was slechts één combinatie om te starten. Maar dat maakte voor Emma en Boy niets uit. De vrolijke combinatie reed een keurige proef en kreeg hiervoor 218 punten van de jury.

De F3 daarentegen was druk bezet. Met 226 punten was Stella op de altijd voorwaartse en alerte Tinky Winky de winnaar. De tweede plek ging naar Lola op Share. Zij kregen van de jury 223 punten. Klein maar strijdbaar waren Noek en Zorro (foto) en daarom was de derde plek voor hen met 222 punten. Ilana en Boy werden vierde met 220 punten. Bente had ook voor Boy gekozen en werd met slechts twee punten verschil vijfde. Hekkensluiter van deze klasse is Fee op Zorro geworden, zij kreeg 216 punten voor de gereden proef.

De dagwinnaar van deze wedstrijd werd Nora op Lina met maar liefst 239 punten. De combinatie liet een prachtige proef zien en kwam aan de start in de klasse F4. Er waren meer hoge jurypunten want ook Florien op Zorro werd mooi beoordeeld met 230 punten en werd zo tweede. De derde plek ging naar Floortje op Share met 218 punten. Nieuw tussen de pony’s was Aicha. Dieke reed een nette proef met deze vlot lopende nieuwkomer en kreeg van de jury 211 punten en werd daarmee vierde. De vijfde plek ging naar Anne op Share met 205 punten.

Met de prachtige score van 231 punten werd Liz op Aicha eerste in de F5. Liz maakte volop gebruikt van het enthousiasme van deze pony en dat waardeerde de jury. Benthe op Jessy liet ook een vlotte proef zien en werd met 228 punten tweede. Pippa op Tinky Winky kreeg van de jury 225 punten wat de combinatie een derde plek opleverde. Maartje had voor haar proef gekozen voor Veertje en werd vierde met 213 punten. Bo op Aicha werd door de jury uitgebeld en werd daarom aan hen geen punten toegekend.

In de F7 waren er vier deelnemers die streden voor de eerste plek. Danique en Share lieten een rustige en hele harmonieuze proef zien en dit waardeerde de jury met 230 punten. Dit leverde dan ook een eerste plek op. Daphne had Fantomas gezadeld voor haar proef. Met ook een mooie score van 225 punten werd deze combinatie tweede. De derde plek ging naar Tessa op Toon die van de jury voor hun proef 217 punten kregen. Hierdoor ging de vierde plek naar Elodie op Bambi met 208.

De prijsuitreiking was in de kantine waar iedereen weer uitgenodigd werd voor de volgende wedstrijd van zaterdag 26 november

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 11 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 13 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 16 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00