Corina en Marina spelen de twee beren uit het prentenboek.
Corina en Marina spelen de twee beren uit het prentenboek. Foto: Margreet Nagtegaal

Voorleesdagen bij Jip en Janneke

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Ook bij Kindcentrum Jip en Janneke van Kind & Co wordt er aandacht besteed aan de jaarlijkse voorleesdagen. Juist voor de doelgroep, kinderen van 0-6, zijn deze voorleesdagen bestemd. Twee enthousiaste begeleiders maken al vijf een speciale voorstelling met de voorleesdagen waarbij ze de locaties in Montfoort, Oudewater en Linschoten langs gaan.

Marina Severs en Corina van der Werf gaan zeven locaties af van Kindcentrum Kind & Co in deze regio met hun zelfgemaakte voorstelling. Ze kozen voor het boek ‘Beer zoekt een beste vriend’ van Petr Horácek. Het is een prentenboek uit de top 10 van de voorleesdagen. Marina en Corina spelen de twee beren die op zoek gaan naar een beste vriend. “Het is een heel leuk verhaal. En we hebben er allerlei dingen nog bij bedacht om zoveel mogelijk interactie met de kinderen te hebben.” Ze doen onder anderen samen ochtendgymnastiek, spelen verstoppertje en er worden honingsnoepjes uitgedeeld.

Op de groepen van Jip en Janneke wordt het hele jaar door natuurlijk veel aandacht besteed aan het voorlezen met de kinderen. En jong geleerd is hierin ook oud gedaan. Een kind al vroeg vertrouwd maken met boeken, woorden en lezen. Marina zegt dat de voorleesdagen een mooi moment zijn om eens extra uit te pakken wat voorlezen betreft. En zij en Corina doen dat graag met een soort theatervoorstelling. Het jonge kind vindt prentenboeken vaak mooi en allerlei attributen erbij maken het nog aantrekkelijker een verhaal te vertellen. Het kind krijgt op deze manier al veel mee met het voorlezen. De voorstellingen van Marina en Corina worden erg gewaardeerd door de kinderen en door hun collega’s.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 13 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 15 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 18 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00