Burgemeester Danny de Vriesmocht het eerste exemplaarin ontvangst nemen.
Burgemeester Danny de Vriesmocht het eerste exemplaarin ontvangst nemen. Foto:

Tweede deel van kinderboekenserie ‘Land van de Vier Bergen’ is uit

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Het tweede deel van ‘Land van de Vier Bergen’, geschreven door Teun (10) en Wim (46) van Baaren uit Oudewater werd woensdag 15 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Eiber gepresenteerd. Burgemeester Danny de Vries kreeg het eerste exemplaar overhandigd. De Jozefschool, waar Teun naar school gaat, had de hele dag feest en een speciale workshop over schrijven en illustreren.

Het eerste deel van Land van de Vier Bergen dat vader en zoon Van Baaren schreven was enthousiast ontvangen en gelezen en zelfs bekroond met de titel leukste kinderboek 2022. Teun en Wim zijn verheugd om dit nieuwe boek met hun lezers te delen en kijken uit naar de reacties. “Het schrijven van dit boek was weer een geweldige reis, we kunnen niet wachten op de reacties van onze lezers op de nieuwe wendingen en avonturen,” zeggen de auteurs. Het duurde drie jaar voordat het eerste deel in de winkel lag. Maar dit deel was er binnen een jaar. Het was weer een mooie samenwerking tussen vader en zoon. Teun bedacht de meeste ideeën. Vader schreef. Blijkbaar ontbreekt het Teun niet aan steeds weer verrassende ideeën en wendingen voor het verhaal. De bekende personages uit deel 1, Teun en Anne, maken kennis met nieuwe vrienden. ‘Het Land van de Vier Bergen en het Mysterie van de Mistberg’, vertelt het verhaal van de Tweede Berg. Wat gebeurt daar allemaal? Wie zijn toch die kleine beestjes die daar zo druk aan het werk zijn? Heeft het misschien te maken met de terugkeer van de Knotvorst? En waarom is dat zo magisch, spannend en bijzonder? Als lezer word je ondergedompeld in een betoverende wereld vol wonderen, mysteries en avontuurlijke wendingen. Het verhaal prikkelt de verbeelding en verwarmt de harten van jong en oud.

Feest op de school van Teun

Een aantal meiden uit groep 7 hadden een mooi dansje ingestudeerd. Alle betrokkenen bij het boek waren natuurlijk aanwezig. Redactrice Hanny Schoonderwoerd, illustrator Paulien Neefs-Franke en een vertegenwoordigster van het Wereld Natuur Fonds, dat deelt in de opbrengst van de boekverkoop.

De kinderen kregen gelegenheid om Teun en Wim allerlei vragen te stellen. Dat gaf een mooi inkijkje in het schrijfproces. Later op de ochtend zouden alle groepen ook aan de slag gaan met schrijven en illustreren. Wim zegt later; “Het was een schitterende dag! We hebben genoten! Het was zo leuk dat de school er met workshops zoveel aandacht aan schonk.” Illustrator van het tweede deel is Paulien Neefs-Franke. Een andere dan in het eerste deel. Het was nog een klus om de nieuwe illustrator uit te kiezen. Teun koos haar uit. “Dit is mijn smaak!”

Het tweede deel van Land van de Vier Bergen is verkrijgbaar in de boekhandel, via de website en bij online boekwinkels. “Dit boek moét je lezen!” zegt Hanny Schoonderwoerd. En met de feestdagen in zicht een goede cadeautip. www.landvandevierbergen.nl

Meiden uit groep 7 hadden een mooi dansje ingestudeerd.
Afbeelding
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 22 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00